У Харкові чоловік знайшов чужу картку та взяв на неї кредит

22 жовтня 2024 р. 12:12

22 жовтня 2024 р. 12:12


У Харкові чоловік привласнив чужу картку та витрачав з неї гроші.

Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Харківській області, передає "Думка".

За даними поліції, чоловік знайшов на вулиці рюкзак, з якого забрав мобільний телефон та банківські карти. Буквально за кілька днів він витратив 24 тис. грн, зокрема на онлайн-казино, та встиг оформив кредит зі смартфона потерпілого на суму 10 тис. грн.

У серпні до поліції звернувся житель Основ'янського району та повідомив, що загубив рюкзак з особистими речами. Під час досудового розслідування з'ясувалося, що раніше засуджений 25-річний чоловік дійсно знайшов рюкзак серед вулиці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя), ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Порушнику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Новини Харкова сьогодні: У Харкові чоловік до смерті забив вітчима, який напав на нього з ножем

У Харкові чоловік знайшов чужу картку та взяв на неї кредит

Джерело: dumka.media