Російський командир має сплатити 1 млн грн мешканцю Ізюма

22 жовтня 2024 р. 13:12

22 жовтня 2024 р. 13:12


За матеріалами СБУ заочно засуджено воєнного злочинця з рф, який бив та катував мирних мешканців під час окупації частини Харківської області, інформує Інфосіті .

За даними слідства, засудженим є 37-річний Максим Янголенко, який обіймав посаду командира взводу 252-го гвардійського мотострілецького полку 90-ї гвардійської танкової дивізії зс рф.

На початку травня 2022 року російський військовий разом з підлеглими вночі увірвався до помешкання місцевого жителя в Ізюмі. Янголенко вимагав від підприємця зізнатися у нібито коригуванні вогню української армії або «здати» тих, хто це робить. Бив прикладом автомата, імітував страту. Наступного дня російський воєнний злочинець жорстоко побив чоловіка пістолетом по голові та ногами у живіт. Після цього злочинці незаконно обшукали маєток та пограбували його.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та засудив до 10 років позбавлення волі.

Крім того, за вироком суду воєнний злочинець має сплатити потерпілому моральну шкоду в сумі 1 млн грн.

Службою безпеки наразі вживаються комплексні заходи для залучення міжнародних механізмів екстрадиції російського воєнного злочинця та виконання призначеного йому судом кримінального покарання.

Російський командир має сплатити 1 млн грн мешканцю Ізюма

Джерело: izvestia.kharkov.ua