Спортивні новини Харкова | 22.10.2024

22 жовтня 2024 р. 19:27

22 жовтня 2024 р. 19:27


Чемпіонат Європи з боксу серед молоді завершився у Софії тріумфом збірної України. Чоловіча та жіноча команди виграли медальний залік. Харків’янин, заслужений майстер спорту Юрій Захарєєв забрав «золото» у вазі до 71 кг. «Побивши» суперників із Молдови, Болгарії та Ірландії, підопічний Сергія Данильченка, Віталія Ярового та Андрія Марчука у фіналі не залишив шансів литовському середньоваговику Олександру Трофимчуку. Перемога одностайним рішенням суддів – 5:0. Захареєв – чемпіон Європи U23. Всього українські боксери виграли у столиці Болгарії 8 золотих, 3 срібні та 3 бронзові нагороди.

На чемпіонаті України з дзюдо у Львові харків’яни не «озолотилися», але виграли срібну та бронзову медалі. Данило Кравченко піднявся на другу сходинку п’єдесталу. 18-річний студент фахового коледжу спорту боровся у вазі до 66 кг і провів на місцевих татамі п’ять зустрічей. У півфіналі він здолав майстра спорту міжнародного класу Каро Марандяна із Полтавської області, взявши реванш за поразку у фінальному поєдинку травневого Кубка України.

У фіналі головного національного турніру Кравченко програв киянину Микиті Голобородьку та удостоївся срібла. Це його перша в кар’єрі медаль «дорослого» чемпіонату України, тому особливо важлива та дорога. Готували Данила Кравченка до цього досягнення тренери Антон Логачов, Віктор Крівчач і В’ячеслав Блудов. Студент Національного юридичного університету Назар Вісков став у Львові бронзовим призером у ваговій категорії до 60 кг. На шляху до фіналу він виграв дві зустрічі, потім поступився киянину Артему Лесюку і втратив шанс поборотися за титул. У поєдинку за третє місце Назар зустрічався ще з одним столичним дзюдоїстом Кирилом Самотугом і переміг його достроково за попередженнями. У листопаді Вісков захищатиме звання чемпіона Європи U23. Молодіжна першість континенту пройде у польському місті Піла.

Бити чи не бити? Для харківських кікбоксерів це не питання. Нерішучість- поразці подібна. На Кубку України WAKO вихованці спортивних клубів «Мастер», «Ахіллес», «Адреналін», «Fight Soul Team» та ДЮСШ «Центр бойових мистецтв» здобули 16 золотих, 14 срібних та 7 бронзових медалей, що дозволило їм стати другими у загальному заліку. Втім, нічого нового у Хмельницькому не сталося. Коли спортсменів готують такі тренери, як Олег та Ольга Галищеви, Віталій Гагарін, Олексій Даньшин, Кирило Савельєв, Євген Мінаєв та Денис Пірякін, результат завжди стабільно високий навіть у найскладніших умовах. Компанію у трійці найкращих команд Кубка України збірної Харківської області склали кияни та господарі турніру. Всеукраїнські змагання з кікбоксингу WAKO пам’яті Павла Орла, які також проходили у Хмельницькому, принесли харків’янам 48 нагород – 20 вищої проби. СК «Адреналін» посів 3 загальнокомандне місце. У змаганнях брали участь 355 спортсменів із 16 областей.

Харківський футбол приростатиме тепер ще й академією «Team Stars», якій виповнилося два роки. Цю подію юні футболісти, їхні тренери та батьки відзначили спортивним святом. Театр починається з вішалки, «зірковий» гала-вечір- із спогадів. Що зроблено, як тренувалися, кого перемогли та де програли. Навіть швидкоплинний погляд назад надихає на майбутнє. «Team Stars» не стоять на місці. Якщо в перший рік воні тільки тренувалися, то тепер беруть участь у турнірах і досить успішно, займаючи у двох вікових категоріях лідируючі позиції.

До речі, на святі досвід командного суперництва та взаємодопомоги здобули батьки футболістів, які змагалися з ними в естафетах. Разом із Микитою Фоменком в Академії з майбутніми «зірками» від трьох до дванадцяти років працюють Даніїл Цопа, Олександр Неведров та Владислав Приходько. Навчаючи своїх підопічних футболу, вони дають їм мрію, формують повагу до гри. Шестирічний Дмитро Патрушев займається в Академії майже два роки, каже, щчо йому дуже цікаво та всі тренування подобаються.

Два роки – невеликий термін для Академії, але певні досягнення є і головне – це її вихованці, захоплені футболом. На завершення свята всі вони отримали пам’ятні подарунки та пообіцяли тренерам стати сильними гравцями і досягти великих результатів.

Академія «Team Stars» відкрита до співпраці з потенційними партнерами і, звичайно, з обласною асоціацією та міською федерацією футболу.

Спортивні новини Харкова | 22.10.2024

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua