В Україні затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

25 липня 2024 р. 18:53

25 липня 2024 р. 18:53


Підозрюваному 18 років. Він був затриманий у Дніпрі.

«Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання у Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон.

Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям вбивства працювали сотні спеціалістів Національної поліції України, СБУ та інших служб» , - заявив Зеленський.

В Україні затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

В українській поліції заявили про наявність достатньої кількості доказів, щоб стверджувати, що підозрюваний 18-річний хлопець, якого раніше затримали у Дніпрі, вбив мовознавця та екс-нардепа Ірину Фаріон . Також правоохоронці розкрили деталі його перехоплення.

Про це написав у телеграм-каналі міністр Ігор Клименко:

"139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України.
Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу".

За даними поліції, 18-річний хлопець жив у Дніпрі, але під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

В Україні затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

Наразі підозрюваний перебуває в поліції, слідство «схиляється до думки», що стрілець — лише виконавець, правоохоронці пообіцяли надати більше інформації пізніше.

Зазначається, що через наявність фото та відео з камер спостереження затримання підозрюваного було «справою часу».

«Ідентифікація фігуранта — копіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки. Дякую всій команді!», - додав правоохоронець.

У Дніпрі правоохоронці завершують процесуальні дії стосовно 18-річного затриманого ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон, після цього його доставлять у Львів.

Про це повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді"

"Наразі у місті Дніпро завершуються процесуальні дії, повʼязані із затриманням ймовірного нападника. За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього затриманий буде доставлений у Львів для проведення подальших слідчих дій".

Максмець додала, що прокуратура інформуватиме суспільство про процесуальні рішення.

Нагадаємо, 19 липня у Львові стався замах на умисне вбивство мовознавиці і колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Вона померла у лікарні.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Чи збираєтесь ви повернутися до Нової Каховки після деокупації?

Це анонімно і безпечно

всього голосів: 683

Реклама

В Україні затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua