Діти їдуть на оздоровлення: “Ліга соціально відповідальних жінок” допомагає дітям Херсонщини

25 липня 2024 р. 22:00

25 липня 2024 р. 22:00


Літо у розпалі. Багато маленьких херсонців, за державними та доброчинними програмами, вирушають на оздоровлення у безпечні області та за кордон. І важливим є безпечний переїзд до потягу, який відправиться разом з дітками у подорож. Серед тих, хто допомагає дітям та їх матусям розпочати подорож — громадська організація “Ліга соціально відповідальних жінок”.

Черговий лист Херсонської військової адміністрація до ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” був з проханням забезпечити перевезення (релокацію) до Миколаєва групи більш ніж 30 мешканців міста, а це — родини з дітьми з інвалідністю та супроводжуючі.

На будь яке прохання чи потребу мешканців Херсонщини організація реагує оперативно та відповідально. “Ліга” працює у кількох прифронтових областях України, але Херсонщина — то особлива територія для більшості членів організації та волонтерів — це їх батьківщина.

Значний досвід проведення релокації та евакуації людей з небезпечних районів, організація отримала завдяки багатомісячній роботі з вивезення мешканців фронтиру у рамках проекту “Багатосекторальна допомога постраждалим, які проживають у важкодоступних районах Донецької, Запорізької та Херсонської областей”, що реалізується “Лігою соціально-відповідальних жінок” у партнерстві з міжнародною неурядовою організацією Угорська Екуменічна Служба Допомоги, за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF).

Але транспортування та безпека дітей — це особлива справа, яка потребує неабияких організаторських здібностей, безпекових заходів, а також навичок швидкого реагування в екстремальних ситуаціях.

Діти їдуть на оздоровлення: “Ліга соціально відповідальних жінок” допомагає дітям Херсонщини

Швидко завантажитись, розсадити, вгамувати, безпечно доставити на місце — все це частини єдиної мети “Ліги” — допомогти херсонським дітлахам безпечно виїхати до потяга. За час роботи проекту, за словами локального координатора у Херсонській області Кирила Титаренко, уже було перевезено понад тисячу дітей.

Ольга Цілинко, керівниця громадської організації “Центр “Софія”, розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук пост вдячності: “Сьогодні у нас величезна подія. Вперше за три роки наші родини виїхали на відпочинок. Вперше їдемо не на наше тепле море, а в Західну Україну. Нас гостинно приймає Тернопільщина. Щиро дякуємо всім та кожному, хто долучився до організації такої необхідної для наших діток поїздки. Сподіваємось, що діти з матусями відпочинуть та наберуться сил для непростого життя у Херсоні”. Нелегка та важлива справа релокації дітей Херсонщини продовжується.

Діти їдуть на оздоровлення: “Ліга соціально відповідальних жінок” допомагає дітям Херсонщини

“Ми раді долучитись до такої важливої та відповідальної справи. Тому , що добре розуміємо, що діти з прифронтових територій потребують особливої уваги та підтримки. Адже це діти війни, які бачать її щоденно у самих страшних проявах. Саме діти мають отримувати різнопрофільну допомогу фахівців, вони заслуговують на щасливе безпечне дитинство. Тому є дуже важливим створювати якомога більше безпечних та комфортних просторів для дітей з Херсонщини”, — зазначила голова правління ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” Наталя Кравець.

“Допомога жителям таких регіонів, особливо сім’ям з дітьми, — це основна наша робота, яку ми робимо від початку війни”, — додала Наталя Кравець.

У останньому листі від Херсонської ВЦА, за підписом заступника начальника Херсонської міської військової адміністрації Миколи Яковлева, зазначено: “Висловлюю вам глибоку повагу та щиру подяку за постійну підтримку мешканців Херсонської територіальної громади, які потерпають від збройної агресії російської федерації”.

Авторка Оксана Борисова

Реклама

Діти їдуть на оздоровлення: “Ліга соціально відповідальних жінок” допомагає дітям Херсонщини

Джерело: nsirogozy.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua