На правобережжі Херсонщині завершується будівництво оборонних рубежів

26 липня 2024 р. 09:11

26 липня 2024 р. 09:11


На правобережній Херсонщині завершується будівництво оборонних рубежів. Вже виконали будівельні роботи на 97%. Для спорудження фортифікацій в області уряд цього року виділив понад 2 млрд грн.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Що відомо?

25 липня прем’єр побував у Херсоні і оглянув процес будівництва фортифікаційних споруд на Херсонщині.

"За запитом командування Збройних сил постійно будуємо та покращуємо оборонні рубежі. Голова ОВА доповів про роботи в цьому напрямку. На Херсонщині стан виконання будівельних робіт зараз складає 97%", - написав Шмигаль у Telegram.

На правобережжі Херсонщині завершується будівництво оборонних рубежів

Прем’єр вказав, що зведення фортифікацій — пріоритетне завдання для кожного керівника прифронтових регіонів. На будівництво оборонних рубежів уряд цьогоріч виділив Херсонській області понад 2 млрд грн.

Що було раніше?

Херсонщину з робочою поїздкою відвідав заступник міністра соціальної політики України Назар Танасишин.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі йдеться про те, що разом з заступником начальника Херсонської ОВА Ярославом Шаньком він побував у центрі захисту дітей, а також в одному з безпечних дитячих куточків. Тут з малечею працюють психолог, соцпрацівник і логопед. Дітлахи не лише можуть розважитися й відволіктися, а й з користю провести час, отримуючи нові знання.

На правобережжі Херсонщині завершується будівництво оборонних рубежів

Також заступник міністра ознайомився з умовами проживання у тимчасовому прихистку херсонців, які втратили житло через російську збройну агресію.

Також посадовець взяв участь у нараді, під час якої обговорювали соціальний захист жителів Херсонщини, підтримка постраждалих внаслідок військової агресії рф та працевлаштування ВПО. Під час наради підкреслили, що на обліку в органах соціального захисту в регіоні перебуває майже 30 тисяч осіб, які отримують державну допомогу.

Для них з початку року спрямували понад 626 млн грн. Це підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених сімей, людей з інвалідністю та громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах. Також в області діє програма соціального захисту людей похилого віку. А для підтримки жителів Херсонщини, які через війну вимушено полишили свої домівки, обласна військова адміністрація разом з місцевими адміністраціями організовують роботу гуманітарних хабів. Вони вже працюють у Кривому Розі, Миколаєві, Києві та Дніпрі.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Чи збираєтесь ви повернутися до Нової Каховки після деокупації?

Це анонімно і безпечно

всього голосів: 683

Реклама

На правобережжі Херсонщині завершується будівництво оборонних рубежів

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua