На окупованій Херсонщині росіяни ввели надзвичайну ситуацію через загибель врожаю

26 липня 2024 р. 12:15

26 липня 2024 р. 12:15


17 липня на території дванадцяти так званих муніципальних округів тимчасово окупованої Херсонської області було введено функціональну “надзвичайну ситуацію” через загибель врожаю.

Відповідний указ підписав незаконний очільник ТОТ Херсонщини Володимир Сальдо.

У чому суть

У документі вказано, що небезпечні агрометеорологічні явища спричинили пошкодження та часткову загибель посівів, що й стало причиною оголошення надзвичайної ситуації.

Сальдо зобов’язав представників окупаційної влади моніторити ситуацію та організувати комісію з ліквідації надзвичайної ситуації. Впродовж 30 діб окупаційні органи влади мають визначити площу постраждалих та загиблих сільгоспкультур та оцінити збитки.

Раніше Сальдо заявляв, що цього року на полях тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини значно менше врожаю, ніж торік.

Зазначимо, що після знищення Каховської гідроелектростанції окупаційна влада не визнавала вплив руйнування ГЕС на забезпечення водою територій тимчасово окупованого лівобережжя області, проте пізніше Володимир Сальдо все ж підтвердив існування проблем з водою та поливом, внаслідок чого знизився відсоток врожаю.

А що було раніше

Окупаційна влада Херсонської області прогнозує значне зниження врожаю цього року. Врожай овочів може знизитись на 30%, а озимої пшениці – на 25%.

Реклама

На окупованій Херсонщині росіяни ввели надзвичайну ситуацію через загибель врожаю

Джерело: skadovsk.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua