Херсон вночі "здригався" від вибухів

26 липня 2024 р. 13:16

26 липня 2024 р. 13:16


Уночі Херсон "здригався" від вибухів, місто атакували російські війська ударними дронами. Частина Херсона залишилася без електропостачання, можливі перебої з водою.

Про це повідомили у ДСНС, голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін та голова Херсонської МВА Роман Мрочко у п'ятницю.

Що відомо?

"До уваги жителів Херсона! Внаслідок нічних обстрілів нашої громади з боку російських окупаційних військ виведено з ладу електрообладнання. Через це частково знеструмлений Таврійський мікрорайон, селище Текстильне. Можливі перебої з водою. Фахівці наразі вивчають обсяг пошкоджень, щоб оперативно провести аварійно-відновлювальні роботи", - вказав Мрочко у Telegram.

Херсон вночі "здригався" від вибухів

Просимо з розумінням поставитись до цієї ситуації, додав він.

"Цієї ночі російська армія намагалася атакувати Херсон ірано-російськими дронами типу "Shahed". Уламки одного зі збитих безпілотників впали на місце, де знаходилися раніше пошкоджені транспортні засоби. Через це виникла пожежа. На місце події оперативно прибули співробітники ДСНС, які ліквідували займання. На щастя, люди не постраждали", - написав голова ОВА Прокудін у Telegram.

За даними ДСНС, після ворожої атаки загорілась пошкоджена раніше автотехніка. Ще за двома адресами виникли пожежі на відкритих територіях. Рятувальники швидко загасили загоряння.

Як повідомили у ДСНС, загалом протягом доби ліквідовано 15 пожеж, що стали наслідком ворожих обстрілів. Горіло 6 житлових будинків та 9 пожеж сухостоїв, загальною площею майже 9 га.

Що було раніше?

Так, під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Садове, Білозерка, Дніпровське, Придніпровське, Понятівка, Берислав, Любимівка, Михайлівка, Дудчани, Новоолександрівка, Тягинка, Бургунка, Брускинське та місто Херсон.

Російські військові поцілили в медичний заклад та адмінбудівлю, житлові квартали населених пунктів області, зокрема 8 багатоповерхівок та 24 приватні будинки. Також пошкоджено приватні автомобілі.

Крім того, ворог атакував область "Шахедами". За результатами бойової роботи підрозділів протиповітряної оборони знищено 10 ворожих ударних БпЛА.

Внаслідок падіння уламків в обласному центрі спалахнули пожежі, які рятувальники оперативно ліквідували.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Чи збираєтесь ви повернутися до Нової Каховки після деокупації?

Це анонімно і безпечно

всього голосів: 683

Реклама

Херсон вночі "здригався" від вибухів

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua