Удар по аеродрому «Саки»: ворогу не вдалося підняти літаки у повітря

26 липня 2024 р. 15:06

26 липня 2024 р. 15:06


На російському військовому аеродромі «Сакі» у тимчасово окупованому Криму після нічної атаки детонують боєприпаси. Крім того, можуть бути уражені військові літаки супротивника. Це результат успішної роботи Сил оборони України.

Про це FREEДІМ сказав речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.

«Зараз йде дорозвідка цього удару, але попередньо можна говорити про те, що є попадання до складу боєприпасів і, наскільки мені відомо, зараз триває детонація. Могли бути вражені також кілька ворожих літаків, що знаходяться на цьому аеродромі» , - сказав він.

Удар по аеродрому «Саки»: ворогу не вдалося підняти літаки у повітря

Братчук нагадав, що до цього удару по аеродрому Сакі завдавав ще в січні, і окупанти, можливо, сподівалися, що ударів по ньому в найближчому майбутньому не буде. Як каже Братчук, вони навіть не встигли підняти літаки у повітря. Їх на аеродромі останнім часом було мінімум 16 одиниць, йдеться про Су-34 та Су-35.

«Але не лише про літаки. Тут треба розуміти, як на мене, більш глобальний момент. Справа в тому, що літаки – це приємно, коли ми говоримо про те, що збиваються, знищуються. Але, на мою думку, все-таки головне — коли знищується аеродромна інфраструктура. Тому що це те, що забезпечує польоти цих літаків.

Удар по аеродрому «Саки»: ворогу не вдалося підняти літаки у повітря

Не буде інфраструктури — не буде злетів і, тим більше, посадок не буде. І як мінімум, ворог переміщатиме свої літаки на більш далеку відстань, наприклад, на територію вже Російської Федерації, що збільшує і час підльоту, і можливості українських засобів протиповітряної оборони на те, щоб реагувати у разі ворожої авіаційної атаки… І найголовніше, наші люди матимуть більше часу для того, щоб сховатись у безпечному місці» , — прокоментував Сергій Братчук.

Він також зазначив, що Україна має достатньо засобів власного виробництва для ударів по військових об'єктах окупантів на території тимчасово окупованого Криму.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Чи збираєтесь ви повернутися до Нової Каховки після деокупації?

Це анонімно і безпечно

всього голосів: 683

Реклама

Удар по аеродрому «Саки»: ворогу не вдалося підняти літаки у повітря

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua