У російському держреєстрі зареєстрували школу з управління БпЛА з адресою в Генічеську

03 вересня 2024 р. 13:03

03 вересня 2024 р. 13:03


22 серпня 2024 року в російському державному реєстрі з’явилось ТОВ «Архангел» з юридичною адресою в окупованому Генічеську. Основним видом діяльності компанії вказано виробництво авіаційних систем. Засновником ТОВ «Архангел» виступає Валєрія Валінкєвіч – співачка з Краснодара і випускниця школи операторів дронів мережі «Архангел», розташованої в Мелітополі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У чому суть

Проєкт «Архангел» – це мережа навчальних центрів, де упродовж трьох-чотирьох тижнів готують операторів FPV-дронів. Після закінчення курсу курсанти зобов’язані підписати контракт з міністерством оборони РФ і брати участь у війні проти України.

Як виявило розслідування Центру журналістських розслідувань, мережа «Архангел», якою керує Міхаіл Філіппов, налічує 15 центрів у Росії та в окупованих РФ українських містах Євпаторія і Мелітополь. Окрім навчання операторів, в центрах мережі «Архангел» збирають БпЛА, які передають російським військовим, а також проводять апробацію нових моделей безпілотників.

25-річна Валєрія Вітальєвна Валінкєвіч (позивний «Малиха»), засновниця ТОВ «Архангел», народилася у поселенні Комаровський Оренбурській області. За її словами, вона виросла в сім’ї військових – військовослужбовцями були батько, мати та баба. Зараз сім’я мешкає в селищі Лоріс, що входить до міського округу Краснодара.

Валєрія Валінкєвіч закінчила Краснодарський державний інститут культури і займає посаду хормейстера будинку культури і дозвілля с. Лоріс. Як солістка народного ансамблю «Раздолье» брала участь у місцевих та всеросійських конкурсах пісні та перемогла в одній з номінацій конкурсу «Кубанская казачка».

У жовтні 2023 року Валєрія Валінкєвіч пройшла навчання в Центрі військової підготовки «Кубанская сотня», де проводять заняття з тактичної медицини, стрільби та управління БпЛА.

З початку цього року Валєрія Валінкєвіч виступала для російських військових у пунктах базування, виконуючи патріотичні пісні, та займалась волонтерством, збирала кошти на дрони, заохочуючи куплетами власної творчості.

Детально про мережу «Архангел» та керівників її центрів дивіться в розслідуванні ЦЖР «Оператори смерті. Ворожий проект БпЛА «Архангел».

А що було раніше

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області зареєстрували організацію російського казачєства.

Реклама

У російському держреєстрі зареєстрували школу з управління БпЛА з адресою в Генічеську

Джерело: henichesk.city