Коротко про ситуацію на Херсонщині 2 вересня 2024 року

03 вересня 2024 р. 23:59

03 вересня 2024 р. 23:59


Огляд подій за минулу добу про те, як відновлюють і повертають нормальне життя на деокуповану частину Херсонської області.

Енергопостачання

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 6 бригад – це 18 робітників та 10 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Високопілля, Велику Олександрівку, Нововоронцовку, Нововоскресенське, Херсон та Білозерку.

Відновлення після обстрілів

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали 12 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 6 адресами у житлових будинках, де OSB-листами закрили 37 вікон.

Розмінування

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 353 584,4 гектарів територій, з них 319 861,9 гектарів – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 199,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Гумдопомога

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 250 порцій гарячих обідів, 720 буханок хліба та 2320 літрів питної води.

Мешканці Бериславської громади отримали системи автономного освітлення. Волонтери Міжнародного комітету Червоного Хреста передали пристрої жителям Раківського старостату. Ці комплекти – більше ніж просто набір техніки. Вбудований Powerbank дозволить зарядити гаджети, а потужні діодні лампи та ліхтар будуть корисними за відсутності електроенергії.

Реклама

Коротко про ситуацію на Херсонщині 2 вересня 2024 року

Джерело: nsirogozy.city