Уряд збільшив розмір компенсації на розмінування сільгоспземель: що відомо

04 вересня 2024 р. 00:52

04 вересня 2024 р. 00:52


Кабінет Міністрів збільшив розмір компенсації для фермерів, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення до 100%.

Хто повідомляє: про це йдеться на сторінці Урядового порталу.

У чому суть?

Зазначається, що у цій програмі зможуть брати участь фермери, які мають податковий борг зі сплати на землю або борг зі сплати єдиного податку, якщо вони платники IV групи .

“Участь у програмі компенсацій можуть брати фермери, землі яких є на деокупованих територіях, де після проведення нетехнічного обстеження, підтверджена забрудненість або імовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. Визначені ділянки обовʼязково мають знаходитися поза 20-кілометровою зоною від лінії бойового зіткнення або державного кордону”, — додають у повідомленні.

Торги із закупівлі послуг із розмінування повинні відбуватись на аукціонах в системі Prozorro за участі не менше двох учасників.

Наразі фермери подали 135 заявок на розмінування загальною площею понад 17 тисяч 252 гектари.

Вони можуть подати заявки через Державний аграрний реєстр.

Яка ситуація з розмінуванням на деокупованій Херонщині?

Розмінування сільгоспугідь на Херсонщині. Фото з Facebook-сторінки Головного управління ДСНС України у Херсонській області Сапери ДСНС під час робіт на деокупованій території Херсонщини.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Херсонській області:

— за станом на серпень 2024 року на правобережжі Херсонщини розміновано 61% полів — це 312 тисяч 87 гектарів .

50 105 вибухонебезпечних предметів знешкодили сапери ДСНС з початку робіт на деокупованій частині Херсонщини!

Директор Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов розповів, що російські снаряди та спалена техніка залишають після себе хімічне забруднення. Через це на цих землях неможливо буде вирощувати злаки або овочі. Такі поля потребують повної рекультивації та знезараження.

Реклама

Уряд збільшив розмір компенсації на розмінування сільгоспземель: що відомо

Джерело: nsirogozy.city