Водопровідна вода в Генічеському районі не відповідає санітарним нормам. Як знезаразити воду

04 вересня 2024 р. 13:54

04 вересня 2024 р. 13:54


Водопровідна вода на території Новотроїцької громади на тимчасово окупованій Херсонщині не відповідає санітарним нормам.

Про це йдеться в дописі незаконної адміністрації Новотроїцького.

У чому суть

Через погіршення якості води місцевому населенню заборонили вживати воду з централізованої мережі без попереднього кип’ятіння. Це найбільш надійний спосіб. Кип’ятити воду потрібно протягом 10 хвилин, після чого дати їй відстоятися 30 хвилин та охолонути природним шляхом.

Нагадаємо, інформація про погану якість води у тимчасово окупованих населених пунктах на лівобережжі Херсонщини з’являється доволі часто. Зокрема, у серпні окупанти заборонили купатись в озері Сиваш у районі Сергіївки на території Новотроїцької громади.

Так після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС у червні 2023 року лівобережжя Херсонської області поступово перетворюється на пустелю. Разом з кількістю води знижується і її якість, що у майбутньому може призвести до масових спалахів інфекційних захворювань.

А що було раніше

7 серпня у селищі Новоолексіївка Генічеської громади тимчасово окупованої Херсонщини комунальне підприємство, підконтрольне незаконній владі, проводило хлорування води.

Реклама

Водопровідна вода в Генічеському районі не відповідає санітарним нормам. Як знезаразити воду

Джерело: henichesk.city