У Генічеському районі окупанти відкрили чергову школу. Скільки ще працює навчальних закладів

04 вересня 2024 р. 14:47

04 вересня 2024 р. 14:47


Захоплену школу у селі Нижні Торгаї Нижньосірогозької громади тимчасово окупованої Херсонської області очолила громадянка РФ Світлана Пєтрова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки та власні джерела.

У чому суть

Захоплену школу реєстрували в російському реєстрі 26 серпня 2024 року, а незадовго до відкриття закладу нова окупаційна директорка шукала в Нижніх Торгаях собі житло.

За словами місцевих мешканців, Світлана Пєтрова, нібито родом з Нижніх Сірогоз, але давно проживала за межами Херсонської області.

У ролику підконтрольного окупаційній владі медіа Пєтрова заявила, що до школи набрали 116 дітей, більшість із яких підвозитимуться з навколишніх сіл. Проте джерела ЦЖР повідомляють, що автобусів для підвозу дітей немає, а батьків, тих дітей, які все ж пішли до захопленої школи, окупанти примушували навчатися у російській школі, забороняючи навчатися онлайн у своїх законних школах. Деяких дітей записали на навчання на клас нижче, бо навчання в українських школах окупанти вже не враховують.

В сюжеті російським пропагандистським ЗМІ Світлана Пєтрова поскаржилась на дефіцит вчителів – зокрема, у школі відсутні викладачі математики. Вона додала, що з Москви має приїхати один із вчителів зі знанням китайської мови. Тож за бажанням батьків у школі Нижніх Торгаїв дітей можуть нібито навчати говорити китайською.

Раніше незаконна міністерка освіти Херсонської області Людмила Ковтун заявила, що на лівобережжі Херсонської області нібито працює 105 російських шкіл , у яких з 1 вересня навчатимуться 20 100 учнів.

А що було раніше

Окупаційна влада Херсонщини провела «антитерористичні навчання» у школі села Приморське Скадовського району.

Реклама

У Генічеському районі окупанти відкрили чергову школу. Скільки ще працює навчальних закладів

Джерело: henichesk.city