В Україні створили Мапу безбарʼєрності вокзалів: як знайти інформацію

04 вересня 2024 р. 23:35

04 вересня 2024 р. 23:35


ЛУН Місто (це громадська організація, яка досліджує комфорт і якість життя в українських містах та сприяє їхньому сталому розвитку)та Укрзалізниця створили Мапу безбарʼєрності вокзалів України.

У чому суть?

Завдяки мапі можна перевірити доступність локацій на вокзалі. А 3D-моделі дозволять уважно роздивитися вхідну групу та колії заздалегідь, щоб обрати зручні варіанти маршруту.

На інтерактивній мапі вже можна знайти інформацію про 12 вокзалів України у таких містах: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Суми, Івано-Франківськ, Полтава, Запоріжжя, Ужгород, Рівне, Вінниця . Міста будуть додаватись.

Мапу можна подивитися за посиланням або у застосунку Укрзалізниці.

Скриншот карти misto.lun.ua Скриншот карти misto.lun.ua

Що було раніше?

З 1 вересня 2024 року “Укрзалізниця” припиняє продаж залізничних квитків через онлайн сервіс за адресою booking.uz.gov.ua.

Сервіс, розроблений у 2017 році, більше не буде доступний після зазначеної дати. Однак, клієнти матимуть можливість і далі купувати квитки онлайн через новий сайт, доступний за адресою https://booking-new.uz.gov.ua/ , а також через мобільний додаток Укрзалізниці та сторонні сервіси з продажу залізничних квитків.

Перцовський зазначив, що старий домен буде переадресовувати на нову версію сайту, що полегшить перехід для користувачів. На даний момент “Укрзалізниця” продає 85% своїх квитків онлайн, що підкреслює важливість цієї платформи для компанії.

Нові зміни направлені на покращення якості сервісу і забезпечення більш зручного користування для пасажирів.

Реклама

В Україні створили Мапу безбарʼєрності вокзалів: як знайти інформацію

Джерело: nsirogozy.city