У російському держреєстрі зареєстрували школу з управління БпЛА з адресою в Генічеську

05 вересня 2024 р. 07:09

05 вересня 2024 р. 07:09


22 серпня 2024 року в російському державному реєстрі з’явилось ТОВ “Архангел” з юридичною адресою в окупованому Генічеську. Основним видом діяльності компанії вказано виробництво авіаційних систем.

Хто повідомляє: про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У чому суть?

Засновником ТОВ “Архангел” виступає Валєрія Валінкєвіч — співачка з Краснодара і випускниця школи операторів дронів мережі “Архангел”, розташованої в Мелітополі.

Проєкт “Архангел” — це мережа навчальних центрів, де упродовж трьох-чотирьох тижнів готують операторів FPV-дронів. Після закінчення курсу курсанти зобов’язані підписати контракт з міністерством оборони РФ і брати участь у війні проти України.

Як виявило розслідування Центру журналістських розслідувань, мережа “Архангел”, якою керує Міхаіл Філіппов, налічує 15 центрів у Росії та в окупованих РФ українських містах Євпаторія і Мелітополь. Окрім навчання операторів, в центрах мережі “Архангел” збирають БпЛА, які передають російським військовим, а також проводять апробацію нових моделей безпілотників.

25-річна Валєрія Вітальєвна Валінкєвіч (позивний “Малиха”), засновниця ТОВ “Архангел”, народилася у поселенні Комаровський Оренбурській області. За її словами, вона виросла в сім’ї військових — військовослужбовцями були батько, мати та баба. Зараз сім’я мешкає в селищі Лоріс, що входить до міського округу Краснодара.

Валєрія Валінкєвіч закінчила Краснодарський державний інститут культури і займає посаду хормейстера будинку культури і дозвілля с. Лоріс. Як солістка народного ансамблю “Раздолье” брала участь у місцевих та всеросійських конкурсах пісні та перемогла в одній з номінацій конкурсу “Кубанская казачка”.

Валєрія Валінкєвіч (ліворуч) на пісенному фестивалі. 2022 рік. Фото: соцмережі Валєрія Валінкєвіч (ліворуч) на пісенному фестивалі. 2022 рік. Фото: соцмережі 

У жовтні 2023 року Валєрія Валінкєвіч пройшла навчання в Центрі військової підготовки “Кубанская сотня”, де проводять заняття з тактичної медицини, стрільби та управління БпЛА.

Валєрія Валінкєвіч (ліворуч) на заняттях в Центрі військової підготовки “Кубанская сотня”. 2023 рік, Фото: ki-news.ru Валєрія Валінкєвіч (ліворуч) на заняттях в Центрі військової підготовки “Кубанская сотня”. 2023 рік, Фото: ki-news.ru 

З початку цього року Валєрія Валінкєвіч виступала для російських військових у пунктах базування, виконуючи патріотичні пісні, та займалась волонтерством, збирала кошти на дрони, заохочуючи куплетами власної творчості.

Детально про мережу “Архангел” та керівників її центрів дивіться в розслідуванні ЦЖР “Оператори смерті. Ворожий проект БпЛА “Архангел” ( https://www.youtube.com/watch?v=F-UQ50mTHvQ ).

Реклама

У російському держреєстрі зареєстрували школу з управління БпЛА з адресою в Генічеську

Джерело: nsirogozy.city