Четверо жителів Херсонщини через різні шахрайські схеми втратили понад 290 тисяч гривень

05 вересня 2024 р. 13:02

05 вересня 2024 р. 13:02


Одразу троє жителів Херсонського району стали жертвами «банківських» шахраїв. Заявникам телефонували невідомі, які представлялися працівниками служби безпеки банків, – повідомляє Поліція Херсонщини.

Повідомляли про необхідність оновити дані картки та пройти верифікацію. Невідомі просили назвати всі реквізити карток (пін-код, CVV-код та строк дії картки), після чого з рахунків заявників зникло 22000, 55000 та 173000 гривень.


Запам’ятайте: що б вам не говорили нібито банківські працівники, ніколи за жодних обставин не називайте свої особисті дані, паролі, коди карток, а також паролі, які надходять у повідомленнях. Всю інформацію щодо вашої картки перевіряйте безпосередньо в банку або самі телефонуйте за номером «гарячої» лінії, який є на звороті вашої картки.


23-річна жителька передмістя Херсона на платформі безкоштовних оголошень знайшла повідомлення про продаж вживаного автомобіля «BMW» за прийнятною ціною та списалася з продавцем. Той надіслав усі технічні характеристики та фото, але за перегін автомобіля попросив надіслати йому завдаток. Жінка перерахувала на рахунок чоловіка 42000 гривень, після чого той перестав виходити на зв’язок і оголошення видалив.


При купівлі дороговартісних товарів, зокрема автомобілів, необхідно особисто зустрітися з продавцем, вимагати документи про технічний стан транспортного засобу, особисто оглянути автомобіль на справність. Кошти можна передавати лише після проведення усіх необхідних офіційних процедур і ні в якому разі не вносити завдаток, якщо ви особисто не зустрічалися з власником автівки. Також зберігайте переписку з продавцем, посилання на його сторінку, чеки про оплату або квитанції з банку про проведення грошових операцій.


За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Наголошуємо: обов’язково перевіряйте достовірність інформації, перед тим як вчиняти якісь дії. Будьте обачними, не дайте себе ошукати!

Схожі публікації:

Четверо жителів Херсонщини через різні шахрайські схеми втратили понад 290 тисяч гривень

Джерело: pivdenukraine.com.ua