СБУ заочно повідомила підозру в колабораціонізмі колишній сільській голові Генічеської громади

06 вересня 2024 р. 13:35

06 вересня 2024 р. 13:35


Управління СБУ в Тернопільській області заочно повідомило підозру в колабораційній діяльності Тетяні Білецькій, колишній сільській голові і колишній старості села Чонгар на Херсонщині. Вона очолила місцеву окупаційну адміністрацію.

Про це з посиланням на оприлюднену підозру повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У чому суть

У повідомленні про підозру йдеться, що Білецька Тетяна Олександрівна, 24 березня 1958 року народження, мешканка села Чонгар Генічеської громади Генічеського району Херсонщини отримала керівну посаду у окупантів. За це їй інкримінують ч.5 ст.111-1 КК України – колабораційна діяльність.

Тетяні Білецькій світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про перехід Білецької на бік ворога повідомляв телеграм-канал « Генічеськ ua». Вона брала участь у проведенні незаконного референдуму у вересні 2022 року і очолила окупаційну адміністрацію села Чонгар.

Тетяна Білецька була Чонгарським сільським головою, а після об’єднання села з Генічеською громадою працювала тут старостою. Перебуваючи на цій законній посаді вона стала співпрацювати з ворогом.

Відомо, що Білецька з 2010 року була членкинею нині забороненої Комуністичної партії України і саме від цієї партії тоді її обрали сільським головою Чонгара. В 2015 році вона балотувалася до Херсонської обласної ради від також забороненої партії «Наш край», але депутаткою її не обрали.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Андрій Євстратов, колишній перший заступник міського голови Генічеська співпрацює з ворогом. Він очолив окупаційну регіональну громадську організацію «Олимпийский совет Херсонской области».

А що було раніше

22 серпня правоохоронці завершили досудове розслідування справи щодо колишньої головної бухгалтерки управління з питань державного архітектурного контролю Херсонської міської ради Ірини Чехун, яка пішла на співпрацю з окупаційною владою.

Реклама

СБУ заочно повідомила підозру в колабораціонізмі колишній сільській голові Генічеської громади

Джерело: henichesk.city