До 26 тисяч українських підприємств на ТОТ Херсонщини окупаційна влада планує “націоналізувати”

06 вересня 2024 р. 14:19

06 вересня 2024 р. 14:19


Росіяни продовжують поступово “віджимати” українські державні та приватні підприємства, що знаходяться на окупованих територіях Херсонської області. Здебільшого їх цікавлять бізнеси, повʼязані з землею, адже регіон традиційно є аграрним. За словами місцевих колаборантів, “націоналізації” підлягає до 26 тисяч підприємств лівобережжя області, власники яких виїхали з окупованих територій або відмовляються співпрацювати з росіянами.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У чому суть

“Це власність українських олігархів, власність тих підприємців, які відверто працюють на правобережжі й, даруйте мені, топлять проти Росії, які, як і раніше, продовжують отримувати доходи, що переводяться на правий берег, і з них вони оплачують агресію проти нас. Ось все це майно потрібно максимально швидко націоналізувати, поставити на облік, цим ми зараз і займаємось”, – розповів російським журналістам так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

“Віджаті” активи Сальдо обіцяє передати російським бізнесменам, які погодяться працювати на окупованій частині області. Та попри обіцянки “натовпів інвесторів”, підприємці з РФ не поспішають вкладати гроші у виробництво на Херсонщині, зважаючи, що область є прифронтовою.

Також колаборант повідомляє, що половина з 26 тисяч українських підприємств вже внесені в російські реєстри і отримати право на володіння цими активами охочі бізнесмени з Росії зможуть через “Фонд розвитку територій”.

А що було раніше

Рада національної безпеки і оборони України оновила санкції від 19 жовтня 2022 року щодо незаконного голови Херсонщини Володимира Сальдо.

Реклама

До 26 тисяч українських підприємств на ТОТ Херсонщини окупаційна влада планує “націоналізувати”

Джерело: skadovsk.city