Роздуми жінки з лівого берега: “Окупація нагадує Радянський союз”

06 вересня 2024 р. 17:08

06 вересня 2024 р. 17:08


Як живеться людям на окупованому лівобережжі Херсонщини? Про що вони думають і як почуваються? Про це — монолог нашої читачки.

“На днях знову гамселили з вертольотів по Козацькому. Що вони там б’ють, мені здається там вже все перебито. І наші з запізненням дають відповідь.

Окупація нагадує Радянський союз

У знайомих пів хати знесло, літню кухню. Чого ось це туди бити? Це війна. Багато помилок, на жаль. Страждають не ті люди, які б мали за свою діяльність відповідати. Взагалі мені все нагадує Радянський союз. Мені аж страшно стає, не дай Боже, до того вернутися.

Взагалі, коли Майдан почався, я дуже боялася подій 100-річної давнини — прихід більшовизму. Пам’ятаю, у 80-ті вийшла заміж, і спостерігала як все стає шкереберть. Не від того, що заміж вийшла, а що стала розумніша.

Страшно було, коли на Майдані залишилися люди, які були без роботи і житла і знайшли собі місце існування. І кожного дня висували до виконуючого обов’язки президента вимоги. Та дайте йому виконати хоч щось одне.

Все нагадує Радянський союз. Мені аж страшно стає, не дай Боже, до того вернутися

Робітничий клас і селянство — це добре, вони мають робити свою справу. А розумні мають вести державу до прогресу. Дати владу народу — це все фігня, ага, накерує народ. Якби ж народ був розумний. У мене до сих пір мурашки по тілу — скільки знищили інтелігенції за часи радянської влади.

На початку окупації: у Новій Каховці ще висіло два прапори, березень 2022 Автор: Novakahovka.city На початку окупації: у Новій Каховці ще висіло два прапори, березень 2022

Ющенко — перший президент, який витягнув архіви і став читати їх. Але ми того не зрозуміли. Потім прийшов ще один президент, який міг би країну привести до чогось доброго. Але крадуть всі.

Не вірити владі в країні — це страшно. Під час війни я не вірю жодній владі. Як здали наше місто 24 лютого. І тепер — кому потрібна південна Україна? Нікому. Ще теплиться надія, що все буде добре. Втекти? Куди? Від себе не втечеш. Будемо боротися.

Я не дуже пересуваюся по місту, мені вистачає свого мікрорайону, де дуже всього багато відбувається.

Обстріли між берегами як в Ізраїлі

Дніпро нам тепер не допомагає. Таке враження, що тепер ця стрілянина між окупантами з лівого берега і ЗСУ з правого берега буде тривати довго туди-сюди. Як в Ізраїлі багато років. Але цього не хочеться.

Окупантам тут хочеться зробити плацдарм для навчань. Як на мене, вертоліт, який стріляв по Козацькому, був навчальний. Їх було два. Я думаю, це окупанти так вчать молодь.

Окупанти перебралися в житлові квартали

Буває, що чуєш як летять снаряди, але не всі вони остаточно вибухають. Нещодавно в одному місці Нової Каховки впали міна і дрон. Знаю, що там одна жіночка проросійська дивувалася: “Що це за коробочка?” Окупанти прийшли, забрали дрон, який впав.

З окраїн міста окупанти перебралися давно вже в житлові квартали, коли їх обстрілювали наші з правого берега. Я противник того, щоб українські хлопці били по хатах. Хоча окупанти, коли з них виїжджають самі їх обстрілюють і потім кажуть, що це українські. Тут не розберешся, хто і як. Бо війна.

Бачила відео, як наші точково їх вираховують і стріляють. Чітко. А не там, де ймовірно, можуть бути.

Дуже шкода, що в мене немає зброї. Як доведеться, я би її використала б для захисту. Дуже хочеться, щоб все повернулося на добрі рейки”.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Роздуми жінки з лівого берега: “Окупація нагадує Радянський союз”

Джерело: novakahovka.city