У Новій Каховці загинув директор телерадіокомпанії “Рубін”: подробиці

07 вересня 2024 р. 15:24

07 вересня 2024 р. 15:24


У соцмережах Нової Каховки з’явилося повідомлення про те, що загинув Юрій Володимирович Сівцов — керівник приватної телерадіокомпанії “Рубін-плюс”. Компанія зареєстрована у Новій Каховці у 2002 році. 13 серпня 2024 року змінено адресу компанії з Нової Каховки на Херсон.

Що відомо?

В одному з окупантських каналів з’явилась інформація про те, що загинув чоловік:

“Із-за обстрілу з боку ЗСУ в Новокаховській громаді загинув 50-річний мешканець Дніпрян”.

В іншому місцевому каналі його російськомовний автор одразу визначив, що сталося і з ким, з оціночними судженнями до інформації:

Это микроавтобус Юрия Сивцова, директор “Рубина ”.

“Рубин”, который обеспечивал рашистов интернетом, и протягивал им везде, куда попросят. Он не являлся целью. Либо случайность, либо был с ними. Рашисты правды не скажут. Но, жертвой кого-то выставить — это их водой не пои.

Возможно - это карма? Не знаю, честно. Семья его в Украине. Не верю рассказам, мол заботился о людях, давал им связь, переживал”.

Відомо, що компанія місцевого інтернет-провайдера “Рубін-плюс” продовжувала працювати, щоб у місті був зв’язок і це давало можливість тримати зв’язок мешканців з рідними, які виїхали з Новокаховської громади. Та й самі окупанти мали можливість виходити в контакт зі своїм оточенням.

“Сівцов загинув (4 вересня — ред.). Є інформація, що машина була підірвана зсередини. Ще одне — керівника "Рубіна" прибрали "свої". Причини поки що невідомі. На наступний день приїхав Ларченко і призначив нову людину замість Сівцова”, — каже очевидець і додає, — його будинок десь в Основі і він їздив туди”.

У місцевих чатах повідомляють, що Юрій Сівцов загинув у своїй машині Автор: З окупантських джерел У місцевих чатах повідомляють, що Юрій Сівцов загинув у своїй машині

У чатах з’явилися свої версії та коментарі до загибелі Сівцова:

“Сівцов вже давно не керував Рубіном, ще з 2022 там поставили свого керівника”.

“Справжні місцеві не будуть ображати працівників "Рубіна", бо знають, що від них залежить зв'язок з зовнішнім світом. Місцеві можуть лише поскаржитися або на якість інтернету, або на його відсутність. Але жодним чином не будуть ображати працівників "Рубіна". Саме місцеві прекрасно розуміють, в яких умовах доводиться працювати в окупації”.

Черги до місцевого провайдера у Новій Каховці, літо 2022 року Автор: Novakahovka.city Черги до місцевого провайдера у Новій Каховці, літо 2022 року

“Попали по бусику. Откуда мог знать оператор дрона, кто именно там сидит? Судя по всему, это именно тот бусик, который совсем недавно купил директор “Рубина”. Скорее всего, была инфа о каких-то делишках его прежнего владельца, и бусик попал в черный список. То, что в нем оказался директор “Рубина”, скорее всего трагическая случайность, которых хватает в городе на ЛБС. А то любим мы впадать в крайности — один директора интернет-провайдера на ровном месте в коллаборационисты записывает, другая оператора дрона записывает в убийцы. Поосторожнее надо обвинениями раскидываться”.

Що було раніше?

Торік у квітні керівнику телерадіокомпанії "Рубін" Олександру Ларченку оголошена підозра. Про це повідомляла Каховська окружна прокуратура Херсонської області на сайті Генпрокуратури. Він займався незаконним підключенням представників російських структур до інтернету.
За даними Центру журналістських розслідувань, Олександр Ларченко, на прізвисько “Чіп”, служив в Афганістані, працював начальником комп’ютерної безпеки на заводі “Чумак”. Згодом став приватним підприємцем.
Після російської агресії перейшов на сторону ворогів, де на “віджатих” потужностях окупанти запустили свої сервіси.

За колабораціну діяльність Ларченку повідомлено про підозру за статтею 111-2 Кримінального Кодексу України, що передбачає покарання позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, приватна телерадіокомпанія “Рубін-плюс” зареєстрована за адресою: вул. Першотравнева, буд. 19, м. Нова Каховка, Херсонська обл. Її директором значиться Сівцов Юрій Володимирович. 100% статутного капіталу в розмірі 6 тисяч грн, за даними сервісу YouControl, належить Баденку Миколі Івановичу. Ліцензія на право користування каналами мовлення в кабельній телемережі в Новій Каховці видана Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення 12.02.2003 року. Потім вона кілька разів переоформлювалася. У 2020 році Нацрада провела позапланову перевірку ТРК. Під час окупації компанія перереєструвалася в Криму за російським законодавством.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

У Новій Каховці загинув директор телерадіокомпанії “Рубін”: подробиці

Джерело: novakahovka.city