У Херсоні відкрили театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”

07 вересня 2024 р. 18:03

07 вересня 2024 р. 18:03


7 вересня у Херсоні відкрили 26-й Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”, який триватиме до 16 вересня та пройде у Херсоні, Миколаєві й Києві. У день відкриття в центрі Херсона підняли прапор фестивалю.

Про це повідомляють кореспонденти “Вгору”.

Акторка Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Олена Пасько розповіла, що цьогоріч фестиваль попри воєнні дії знайшов свого глядача.

“Дуже радує, що в цьому році фестиваль теж відкрився, у цей складний час. І до нас теж ходить глядач. Так, їх небагато, але зали постійно заповнені”, - розповіла вона.

Олена Пасько додала, що такі фестивалі є корисними й для акторів.

“Це важливо тому, що ми маємо змогу приходити на додаткові майстер-класи, дивитись, як працюють наші колеги, це теж творчий розвиток”, - розповіла акторка.

У Херсоні відкрили театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”

Як зазначається у програмі, у перший день фестивалю (7 вересня) Запорізький театр “СВіЯ” у Домі офіцерів флоту в Миколаєві покаже виставу “Скалічені й сильні”, а також на великій сцені Миколаївського художнього академічного драматичного театру продемонструють виставу “Катерина” за мотивами поеми Тараса Шевченка, яка є спільним проєктом Миколаївського академічного художнього драматичного театру та Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

“Мельпомена Таврії” – міжнародний театральний фестиваль, заснований у 1999 році. Щорічно він проходить в Херсоні. За весь час показали 516 вистав.

Цьогоріч у межах фестивалю покажуть 29 проєктів. З них 5 покажуть в Херсоні, 21 — в Миколаєві та 2 в Києві. Також у польському місті Легниця пройде спеціальний показ від театру-друга фестивалю.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

У Херсоні відкрили театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”

Джерело: novakahovka.city