На окупованій території Херсонщини незаконна влада відкрила три захоплені школи

13 вересня 2024 р. 13:25

13 вересня 2024 р. 13:25


На окупованій території Херсонської області незаконна влада заявила про відкриття трьох захоплених шкіл у селах Ольгине Горностаївської селищної громади, Чорнянка Таврійської міської громади та Нижні Торгаї Нижньосірогозької селищної громади.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У чому суть

Зазначається, що незаконно зареєстровану Ольгинську школу очолила Світлана Кузьомінська.

"Попри те, що 'директоркою' школи є саме Світлана Кузьомінська, захоплений заклад всюди представляє її чоловік, Олександр Кузьомінський. Він роздає інтерв’ю російським пропагандистам і розміщує у місцевих чатах оголошення про пошук вчителів", – додають в ЦЖР.

1 вересня у селі Чорнянка Каховського району російські окупанти відкрили незаконно створену на базі місцевого ліцею школу. В селі Нижні Торгаї Генічеського району також на території місцевого ліцею незаконно створили заклад "Нижньоторгаївська школа".

А що було раніше

У навчальних закладах окупованої частини Херсонської області триває “промивання мізків” місцевій молоді. До цього процесу долучились колаборанти-“інтелектуали”, які видали збірку власних статей “Діалоги про СВО”, що розповсюджується через місцевих школярів.

Реклама

На окупованій території Херсонщини незаконна влада відкрила три захоплені школи

Джерело: henichesk.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua