Окупанти намагаються захопити острови біля Кринків і русло Дніпра

15 вересня 2024 р. 09:20

15 вересня 2024 р. 09:20


Російське окупаційне військо не лише посилило інтенсивність атак, але і залучило нові підрозділи задля наміру взяти під контроль так звані "острови" та русло річки Дніпро.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія".

Що відомо?

"В боях за острови беруть участь підрозділи зі складу 144 МСБр, 205 МСБр, 337 ДШП, 28 МСП, 126 окремої бригади берегової оборони і 61 бригади морської піхоти. Ось таке розмаїття російських силовиків з різних структур окупаційної армії залучені до вирішення певних задач на лівобережжі Дніпра і на островах", - уточнив він.

Нагадаємо, ще минулого тижня в ОСУВ "Таврія" повідомляли про активізацію російської армії в зоні відповідальності угруповання. Попри це українські підрозділи продовжують вести оборонну операцію, завдаючи противнику вогневого ураження та вживаючи заходів для покращення тактичного положення та стійкості оборони.

Що було раніше?

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації, вогневих позиціях і тилах ворога. Протягом минулої доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 57 осіб. Уражено 11 бліндажів та місце запуску БпЛА.

Вночі 14 вересня 2024 року протиповітряною обороною півдня України збито 32 ударні безпілотники «Shahed-136/131». Зокрема: 27 на Одещині, 3 на Херсонщині, по 1 – на Миколаївщині та Дніпропетровщині. Також знищено розвідувальний безпілотник «ZALA».

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Окупанти намагаються захопити острови біля Кринків і русло Дніпра

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua