На війні загинув житель Нової Каховки Андрій Гринюк

16 вересня 2024 р. 19:29

16 вересня 2024 р. 19:29


На фронті загинув житель Нової Каховки, відомий у місті підприємець Андрій Гринюк.

Про це повідомляється на сторінці Новокаховської громади у фейсбуці.

"Загинув Герой, наш новокаховчанин, Андрій Гринюк, якому було 59 років. Андрій - офіцер Сил Спеціальних Операцій, старший лейтенант ЗСУ, загинув 13 вересня 2024 року, виконуючи бойове завдання на Херсонщині", - йдеться у повідомленні.

На війні загинув житель Нової Каховки Андрій Гринюк

Андрій Гринюк народився 16 липня 1965 року в місті Красногорівка Мар’їнського району Донецької області. Закінчив у Новій Каховці середню школу №1. Освіта вища, був начальником відділу випробувань озброєння та боєприпасів ТОВ «РУБІН-2017». Займався бізнесом у Новій Каховці ще з 1990-х років. Був співвласником ТОВ «Українська бронетехніка». З 2014 року служив за контрактом у Збройних силах. Перебував у зоні АТО.

У 2015-2016 роках Андрій брав участь у бойових діях в Луганській і Донецькій областях. На початку повномасштабного вторгнення у 2022 році він вивіз родину з Нової Каховки та став на захист Батьківщини. За роки служби неодноразово відзначався високими відзнаками, отримував поранення, був надійним побратимом, мріяв і діяв заради звільнення рідного краю, свободи і миру в Україні.

У 2019 році балотувався на позачергових виборах до Верховної Ради по Новокаховськлму виборчому округу.

"Для близьких і рідних Андрій назавжди залишиться люблячим чоловіком і батьком. Вірним другом, мудрим керівником, відданим своїй справі і Україні Героєм. У полеглого захисника залишилися дружина, сестра, дві доньки і троє синів, двоє з яких малолітні. Слава українському воїну!" - сказано в повідомленні.

Колектив редакції приєднується до співчуттів рідним і близьким покійного.

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

На війні загинув житель Нової Каховки Андрій Гринюк

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua