На Херсонщині запрацювала друга мобільна аптека: охоплено 7 громад та 35 населених пунктів

19 вересня 2024 р. 22:02

19 вересня 2024 р. 22:02


На Херсонщині запрацювала друга аптека “на колесах”. Вона обслуговуватиме 35 населених пунктів у семи громадах: Чорнобаївській, Білозерській, Музиківській, Дарʼївській, Тягинській, Бериславській та Херсонській.

Хто повідомляє: про це повідомляють на сайті Конгреса місцевих та регіональних влад при Президентові України.

У чому суть?

Один з населених пунктів, де запрацювала мобільна аптека, відвідав заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

“Відкриття аптечного пункту — це вкрай потрібна ініціатива, що дозволить забезпечити ліками сотні наших людей, незалежно від їхнього місця перебування”, — зазначив він.

Про прибуття мобільної аптеки жителі можуть дізнатися від свого сімейного лікаря або старост населених пунктів.

“Аптека “на колесах” курсує з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00 та охоплює чотири населені пункти громади за день”, — розповів голова Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Андрій Скороход.

Проєкт вдалося реалізувати завдяки Товариству Червоного Хреста України, зокрема підприємству Миколаївської обласної організації Товариства ”Шпиталь Українського Червоного Хреста”.

Що було раніше?

У Бериславському районі запрацювала перша мобільна аптека. Її маршрут охоплює 52 населені пункти у Великоолександрівській, Високопільській, Кочубеївській, Борозенській, Калинівській, Милівській та Нововоронцовській громадах. Це важливий крок для забезпечення доступу місцевих жителів до необхідних ліків, оскільки у звільнених громадах багато медзакладів та стаціонарних аптек зруйновано через обстріли.

Реклама

На Херсонщині запрацювала друга мобільна аптека: охоплено 7 громад та 35 населених пунктів

Джерело: nsirogozy.city