Верховна Рада підтримала перейменування 19 населених пунктів Херсонщини: деталі

19 вересня 2024 р. 22:02

19 вересня 2024 р. 22:02


Верховна Рада підтримала оновлену постанову про перейменування 328 населених пунктів України, які мають у своїх назвах радянські та російські наративи. Серед них є 19 населених пунктів Херсонщини.

Хто повідомляє: про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Постанову № 12043 підтримав 281 народний депутат.

Відповідно до цього документу у Херсонській області перейменовують Краснолюбецьк на Коханівку, Максима Горького на Сагайдачного, Нову Калугу на Михайлів, Нову Калугу Другу на Новомихайлів, Ольгине на Ольжине, Першотравневе на Вільне, Потьомкине на Незламне, Чкалове на Стійке, Комунарське на Козацьке, Чкалове на Дорнбург, Князе-Григорівку на Козацьку Слободу, Надеждівку на Надіївку, Первомаївку на Тихий Лиман, Питомник на Чумацьке, Максима Горького (Скадовський район) на Щасливе, Новоросійське на Сябри, Суворовку на Чумаки, Первомайське на Незламне і Пойму на Заплаву.

Скриншот Скриншот

З попереднього варіанту законопроєкту, за який не проголосувала Рада —вилучили шість населених пунктів. З нової постанови виключили перейменування Южного, Южноукраїнська, Синельникового, Первомайська і Павлограду. Їх винесуть на окремі голосування.

А вже 19 вересня Верховна Рада і 281 голосами підтримала перейменування 328 населених пунктів України, які мають у своїх назвах радянські та російські наративи. Серед них є 19 населених пунктів Херсонської області.

Реклама

Верховна Рада підтримала перейменування 19 населених пунктів Херсонщини: деталі

Джерело: nsirogozy.city