Чому новокаховчанам варто приїхати на зустріч у Києві?

20 вересня 2024 р. 13:22

20 вересня 2024 р. 13:22


Novakahovka.city вже повідомляла, що Жителів Нової Каховки запрошують відзначити День міста в Києві . Зустріч відбудеться у неділю, 22 вересня о 12.00 біля арки Свободи українського народу. У новокаховчан буде можливість приєднатися до збору підписів за законопроєкт 11161 і виявити свою згоду щодо необхідності компенсувати за житло, яке залишається в окупації. До підпису можуть доєднатися новокаховчани з інших міст, отримавши зразок документа по електронній пошті.

Про що законопроєкт

Як повідомляє Олена Красовська, голова БФ “Нова Каховка — це Україна” законопроєкт 11161 регулює єдиний механізм компенсації для людей, які мають житло на тимчасово окупованій території або на яких ідуть бойові дії. Новокаховська громада підпадає під дії цього законопроєкту і він важливий для мешканців Херсонської області.

— Більша частина Херсонської області знаходяться в окупації. І ті люди, які виїхали в Україну і отримали статус ВПО вони залишилися в такому стані — без житла. Чекати немає сенсу, — каже Олена Красовська.

Повна назва документа: Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України" щодо компенсації знищеного чи пошкодженого майна, що знаходиться на територіях ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією

БФ “Нова Каховка 0151 це Україна” підтримав Асоціацію молодих ВПО України, які подали цей законопроєкт до Верховної ради. Документ вже пройшов перше читання. Щоб пройти друге читання, потрібно зібрати 25 000 підписів. Підписи громадян — це потужна підтримка для того, щоб документ пройшов у другому читанні саме в тому вигляді, в якому його подали законотворці.

Зустріч новокаховчан 22 вересня о 12-00 у Києві Зустріч новокаховчан 22 вересня о 12-00 у Києві

Як збиратимуть підписи з інших міст?

— Це буде лист-звернення з підписами, які ми направимо на ім’я Стефанчука (голову Верховної Ради). У документі роз’яснюємо, що є ось така цифра людей, тобто це не електронні підписи, де можна щось підробити. Буде вказуватися ПІБ, статус ВПО (чи є, чи ні), телефон за бажанням і підпис, — розповідає деталі Красовська.

Ця акція проходить по всій Україні, де організатори мають фізичну можливість виїхати і зібрати підписи. Тим, хто хоче за бажанням підтримати цей законопроєкт організатори можуть направити зразок листа, щоб люди в інших містах України збирали підписи серед своїх знайомих з окупованих територій — Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська.

— Це буде крок до того як далі держава буде компенсувати втрату нашого житлового майна. Ми будемо розуміти як далі рухатися і що буде з нами як з ВПО, — наголошує Красовська.

Щоб отримати зразок листа та зібрати підписи, а потім відправити їх Новою Поштою, можна звернутися до Олени Красовської за тел. + 380990339027 (вайбер).

Реклама

Чому новокаховчанам варто приїхати на зустріч у Києві?

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua