Залякування і тиск: як жителів ТОТ Херсонщини вербують до армії РФ

15 жовтня 2024 р. 09:01

15 жовтня 2024 р. 09:01


На окупованій території Херсонської області окупаційна влада змушує місцевих жителів підписувати контракт та вступати до лав армії РФ.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Що відомо?

Він розповів про причини, через які люди підписують контракт. Зокрема, – це залякування та тиск на них.

Також Данилов зазначив що є ті, хто розглядає це як швидкий заробіток.

За його словами, примусовий призов змушує все більше людей виїджати з окупації.

“Виїзд прискорився і буде прискорюватися. Особливо матері зараз намагаються виїжджати з хлопцями, яким близько 18 років. Це все ще можливо та все спирається у гроші та можливості сім'ї”, - зазначив Данилов.

Що було раніше?

З 1 жовтня до 31 грудня 2024 року незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо оголосив про призов до армії РФ на окупованій території Херсонської області. Про це йдеться на його сторінці в телеграм-каналі.

Сальдо повідомив про те, що вперше призиватимуть чоловіків із Херсонщини, які нібито проходитимуть строкову службу в частинах Південного військового округу.

У коментарі “Вгору” юристка Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров'я”, адвокатка громадської приймальні УГСПЛ в Херсоні Наталя Юрченко повідомила, що скрізь на окупованих територіях незаконна влада вдається до примусової мобілізації населення:

“Таку ганебну практику вони започаткували ще з 2014 року. Правники в один голос заявляють, що це – міжнародний злочин та порушення, зокрема Женевської конвенції. Міжнародне право забороняє державі-окупанту змушувати цивільне населення служити в її Збройних силах ”.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Залякування і тиск: як жителів ТОТ Херсонщини вербують до армії РФ

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua