Колаборант Сальдо поскаржився, що люди, які були проросійськими, тепер поміняли свої погляди

15 жовтня 2024 р. 13:26

15 жовтня 2024 р. 13:26


Гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо скаржився на ефірі пропагандистського каналу Росія-1, що люди, які мали проросійські погляди наразі змінили їх та повністю підтримують ліквідацію того, що пов’язане з Росією.

Про це пишуть "Патріоти Донбасу".

Що відомо?

Колаборант Сальдо розповів пропагандисту Володимиру Соловйову, що тепер ці люди підтримують знесення пам’ятників, перейменування вулиць, та й взагалі поміняли свої погляди.

Чомусь Сальдо вважає таку зміну поглядів певної кількості українців не результатом російської агресії, варварських ударів по містах, а тим, що це їм нібито промили мізки та змінили свідомість.

Колаборант не згадує, що російська окупаційна влада у захоплених містах відразу починає змінювати назви вулиць та зносить пам’ятники зазахисникам України. Причому при зміні назв вулиць на окупованій території нерідко використовуються прізвища людей, які не мають жодного стосунку до певного населеного пункту.

На окупованій частині Херсонської області Сальдо підтримав перейменування вулиць у захоплених населених пунктах на честь так званих «героїв СВО». Причому ця ініціатива нібито йшла від місцевих молодих колаборантів, яким російська пропаганда вже точно промила мізки. Водночас пропагандисти стверджували, що це «народна ініціатива».

Що було раніше?

Нагадаємо, раніше Малинівський районний суд Одеси визнав Сальдо винним у державній зраді в умовах воєнного стану та засудив його до 15 років позбавлення волі.

Також у нього конфіскували майно та заборонили обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями.

У серпні Генпрокурора повідомила про ще одну підозру гауляйтеру. Тепер його підозрюють у віддані наказу на вчинення порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Зазначається, що після того, як Кремль призначив його у 2022 році "губернатором", він почав чинити тиск на місцевих бізнесменів. Він також сприяв захопленню й пограбуванню українських підприємств у Херсонській області.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Колаборант Сальдо поскаржився, що люди, які були проросійськими, тепер поміняли свої погляди

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua