"Укргідроенерго" передумало судитися з Росією за руйнаціцю Каховської ГЕС

15 жовтня 2024 р. 19:39

15 жовтня 2024 р. 19:39


"Укргідроенерго" вирішило скасувати тендер на юридичні послуги в арбітражній справі щодо руйнування Росією Каховської гідроелектростанції і провести консультації з урядом.

Що відомо?

"Рішення було прийнято для того, щоб забезпечити відповідність дій компанії ширшій національній стратегії України. Стратегія спрямована на притягнення держави-агресора до відповідальності за шкоду, завдану об'єктам критичної інфраструктури, та забезпечення компенсації за завдані руйнування. Будуть проведені додаткові консультації з урядом", – йдеться в повідомленні.

Компанія наголосила, що Росія так чи інакше повністю компенсує збитки, завдані війною, які включають не лише руйнування Каховської ГЕС, але й понад 140 ракетних ударів по інших активах компанії.

Що було раніше?

15 серпня 2024 року Укргідроенерго оголосило тендер на юридичні послуги, спрямовані на забезпечення юридичного представництва для отримання компенсації інвестиційних втрат, спричинених руйнуванням Каховської ГЕС, яка була підірвана російськими окупаційними військами у червні минулого року. Очікувана вартість закупівлі складала 365,44 мільйона гривень (без ПДВ).

Нагадаємо, за підрахунками уряду України та ООН, руйнування дамби Каховської ГЕС завдало Україні збитків на майже $14 мільярдів. Зокрема, прямі збитки, заподіяні інфраструктурі та активам, становили $2,79 млрд, а розмір непрямих збитків перевищує $11 млрд.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

"Укргідроенерго" передумало судитися з Росією за руйнаціцю Каховської ГЕС

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua