Додаткові виплати на закупівлю палива: кого підтримають і як отримати допомогу від держави

18 жовтня 2024 р. 00:34

18 жовтня 2024 р. 00:34


Міністерство соціальної політики оголосило про можливість отримати додаткові виплати українцям. Проєкт зможе покрити близько 500 тисяч домогосподарств.

Хто повідомляє: про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Який механізм розрахунку виплат?

Розмір виплат розраховуватимуть індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально він може сягнути 21 тисячі гривень. Разом із тим, чим менші доходи родини, тим більшу частину витрат на паливо оплатить держава та міжнародні партнери.

«Ми всі готуємося до зими, обʼєднуючи зусилля держави та міжнародних партнерів. Постанова, яку ми ухвалили, дозволяє збільшити обсяг коштів, що відшкодовуються малозабезпеченим громадянам, аби вони могли закупити дрова на зиму та безпечно пройти опалювальний період. Дякую УВКБ ООН за співпрацю, адже вже другий рік поспіль організація допомагає Уряду зробити соціальну підтримку громадян більш потужною та ефективною», — зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Хто отримає додаткову фінансову допомогу?

Виплата спрямована на те, щоб підтримати українців з вразливих категорій, які найбільше потребують такої підтримки. Тому додаткову виплату нададуть громадянам, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період.

Проєкт діятиме протягом кількох місяців. Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 року. Цей проєкт підтримує Агентство ООН у справах біженців.

Куди звертатися по виплату?

Якщо ви вже отримуєте субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, то спеціально звертатися нікуди не потрібно. Усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача Пенсійний фонд вже має.

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але ви потребуєте підтримки держави — необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Звідки ви читаєте наше видання Нижні Сірогози.Сity?

Це анонімно та безпечно.

Реклама

Додаткові виплати на закупівлю палива: кого підтримають і як отримати допомогу від держави

Джерело: nsirogozy.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua