З російського полону звільнили військового з Каховки Костянтина Калькіса

19 жовтня 2024 р. 17:44

19 жовтня 2024 р. 17:44


Під час обміну військовополоненими, який відбувся 18 жовтня, з російського полону повернули військового з міста Каховка Костянтина Калькіса.

Про це у фейсбуці повідомив журналіст Олег Батурін.

Що відомо?

Костянтин Калькіс є військовослужбовцем 57-окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну бригада базувалась у Новій Каховці на лівобережжі Херсонсщини.

З російського полону звільнили військового з Каховки Костянтина Калькіса

До російського полону військовий потрапив у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, написав Олег Батурін.

Інформації про стан здоров’я Костянтина Калькіса наразі немає.

Що було раніше?

Україна 18 жовтня провела 58-й обмін військовополоненими з російською стороною, у результаті якого додому повернулись 95 українських військових. Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

У відомстві повідомили, що "особливість" цього обміну в тому, що додому повернулися й ті українці, які отримали так звані "вироки" та були "засуджені" в РФ.

"28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора", — йдеться у заяві.
Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Це: нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

У координаційному штабі повідомили, що чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки тяжких поранень, а також втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Реклама

З російського полону звільнили військового з Каховки Костянтина Калькіса

Джерело: novakahovka.city