З російського полону повернули 95 українців: троє з них із Херсонщини

20 жовтня 2024 р. 17:53

20 жовтня 2024 р. 17:53


Під час обміну військовополоненими між Україною та Росією 18 жовтня, із полону повернули 95 українців. Серед них – троє із Херсонщини.

«Наші вдома!» – два слова, які завжди наповнюють серця українців радістю. В результаті чергового обміну в п’ятницю з російського полону повернулись ще 95 українських військових. З них 48 «засуджених» окупантами. Серед звільнених є троє наших земляків. Вітаю Захисників на рідній землі!», – прокоментував начальник ХОВА.

З російського полону повернули 95 українців: троє з них із Херсонщини

Серед звільнених із російського полону – оборонці Херсонщини, Маріуполя, Донеччини, Луганщини, Київщини, Харківщини та Чернігівщини.

Звільнили 69 солдатів і сержантів, а також 26 офіцерів. Окрім цього, вдалося повернути українців, які отримали незаконні вироки. З них 28 людей були незаконно засуджені до тривалих термінів, 20 – до довічного ув’язнення.

Зазначається, що більшість звільнених з російського полону мають захворювання. Також вони втратили вагу через катування та погане харчування.

Нагадаємо, під час обміну військовополоненими, який відбувся 18 жовтня, з російського полону повернули військового з Каховки Костянтина Калькіса.

Він є військовослужбовцем 57-окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну бригада базувалась у Новій Каховці на лівобережжі Херсонсщини.

До російського полону військовий потрапив у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

З російського полону звільнили військовослужбовця, правозахисника, співзасновника Центру прав людини ZMINA і Громадського радіо Максима Буткевича.

Про це повідомив його батько Олександр Буткевич , передає ZMINA .

Максима Буткевича повернули внаслідок обміну військовополоненими, і він перебуває на території, підконтрольній уряду України.

Водночас російські ЗМІ повідомляють, що відбувся обмін військовополоненими між Росією та Україною у форматі 95 на 95. Посередницьку допомогу в обміні надали ОАЕ.

Після початку повномасштабної війни у березні 2022 року Буткевич вступив до лав ЗСУ, а до російського полону потрапив у червні того ж року.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

З російського полону повернули 95 українців: троє з них із Херсонщини

Джерело: novakahovka.city