Як росіяни прибирають з посад на ТОТ місцевих колаборантів

22 жовтня 2024 р. 17:07

22 жовтня 2024 р. 17:07


На ТОТ росіяни прибирають із посад місцевих зрадників.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Махінації в медицині

«Із колаборантами-зрадниками, які з початку вторгнення перейшли на бік ворога і працювали в структурі окупаційної адміністрації, в так званих міністерствах, дуже цікава ситуація. Продовжується процес зняття їх із посад і переважно це пов’язано з кримінальними провадженнями, які стосовно них порушують уже російські слідчі органи. Отже, росіяни прибирають із посад місцевих зрадників», - зазначив Соболевський.

За його словами, діяла дуже проста схема: після вторгнення, коли окупанти почали виплачували грошову винагороду медпрацівникам, суттєво завищувалася їхня кількість. Тобто окупаційні «управлінці» отримували готівкові кошти – рублі, потім формували відомості, згідно з якими працівники медзакладів начебто отримували заробітну плату. Але значна частина цих людей зі списків – працівники, які насправді відмовилися від російської заробітної плати, виїхали з окупації або не працювали. А на них виділялося фінансування.

Зрадникам не довіряють

На запитання, хто з відомих колаборантів лишається в обоймі окупантів, соболевський відповів:

- Якщо про так званих топових колаборантів, це той самий Сальдо, Булюк . Вони все ще мають певну владу, активно грабують регіон. Сформували значний земельний банк, тепер ці землі обробляють підконтрольні їм сільгосппідприємства, приносячи прибуток. Більше загальновідомих зрадників не залишилося. Едуарда Репілевського (аграрний магнат, гендиректор ТОВ «Агробізнес», депутат Херсонської облради від ОПЗЖ, колишній окупаційний «міністр сільського господарства», почексний громадянин Нової Каховки – ред.) вже усунули з посад, по ньому так само було кримінальне провадження через нанесення збитків російському бюджету.

Юрій Соболевський підкреслив, що на ключові посади окупанти намагаються завозити спеціалістів із Російської Федерації. Вони не довіряють місцевим, чудово розуміючи: якщо людина зрадила одного разу, то зрадить і вдруге, і втретє. Зрадникам не довіряють, їх не поважають, використовують і про них забувають.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Як росіяни прибирають з посад на ТОТ місцевих колаборантів

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua