Охочих евакуюватися з правобережжя Херсонщини дуже мало

22 жовтня 2024 р. 19:46

22 жовтня 2024 р. 19:46


Речник обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков констатував фактичну відсутність попиту на евакуацію з Херсонщини.

Про це він сказав в ефірі Громадського радіо.

За словами Толоконнікова, за два дні до Херсонської ОВА з запитами про евакуацію звертаються від 30 до 50 людей. Але він сподівається, що з настанням холодів охочих виїхати буде більше.

Однією з причин для евакуації є постійні перебої зі світлом через російські атаки на лінії електропередач і трансформаторні підстанції. У цьому процесі ворог змінює тактику і б’є по трансформаторах FPV-дронами.

Попри це, по Херсону продовжують їздити тролейбуси. Але вони більше не ходять по прибережній частині міста, бо її постійно атакує російська армія.

“Найкращий вихід для людей, які там проживають, – це тимчасово переміститись в більш безпечні зони Херсонської області або в інші регіони України. У нас є можливість і безплатно евакуювати, і розмістити в межах області – хоча б тимчасово, на три місяці”, — сказав Олександр Толоконніков.

Станом на серпень, за інформацією обласної військової адміністрації, з Херсонщини після звільнення правобережної частини від російської окупації евакуювали понад 46 тисяч людей. Більше 6 тисяч з них є дітьми, а близько 50 – з маломобільними громадянами.

Підтримай редакцію: переходь на головну сторінку і підтримай команду. Дякуємо, що ви з нами!

Надіслати новину: @NovakahovkaCity_bot

Реклама

Охочих евакуюватися з правобережжя Херсонщини дуже мало

Джерело: novakahovka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua