Їм дякували та дарували подарунки, що рятуватимуть людські життя. Городоччани відзначили День медика

27 липня 2024 р. 10:22

27 липня 2024 р. 10:22


Професійне свято «людей у білих халатах»

26 липня, напередодні Дня медичного працівника України, на території Городоцької міської лікарні у святковій атмосфері вітали медиків зі всієї громади.

Розпочався захід з молитви та вшанування пам'яті загиблих українських воїнів і лікарів.

На невеличкому майданчику перед входом у новий корпус Городоцької міської лікарні зібралися медичні працівники громади.

Наталія Басун. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

— Що може бути кращим за можливість допомагати людям? Я до своєї мрії — стати медиком — йшла багато років, — говорить маніпуляційна медсестра Наталія Басун. — За 24 роки не розчарувалася у роботі, люблю її і ціню те, що можу й надалі бути корисною і допомагати людям.

Інна Баран. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

— Мені моя робота легко дається, бо я роблю її із задоволенням, — розповідає фельдшер «швидкої допомоги» Інна Баран. — Я вмію тримати себе у руках, не панікувати і діяти швидко. Та головне, що я люблю людей і мені подобається допомагати їм.

Вітання гостей

Цього дня із професійним святом тих, хто за покликанням рятує людські життя, вітали представники Городоцької міської ради, Національної поліції, Профспілки, громадських організацій, компанії «Епіцентр» та духовенства.

Артур Косінський. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

Хочу привітати вас із Днем медичного працівника і подякувати за те, що клятва Гіппократа для більшості з вас — не просто слова, а життєве кредо, — звернувся до присутніх лікарів і лікарок заступник голови Городоцької громади Артур Косінський.

Також заступник голови громади зазначив, що завдяки міцним партнерським стосункам між городоцькими медиками та місцевою владою, Городоцька багатопрофільна лікарня набула статус кластерної. А це забезпечує потребу мешканців громади в лікуванні найбільш поширених захворювань.

Аби територія лікарні завжди була доглянутою «За конкретні справи» подарували медикам газонокосарки.

Подяки городоцьким лікарям, підписані начальником ГУНП в Хмельницькій області Русланом Герасимчуком передав головний поліцейський Городоччини Юрій Краковецький.

Юрій Краковецький. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

Це нова практика, коли поліція завітала на професійне свято до медиків, — сказав правоохоронець, — Та враховуючи, що ми з вами часто працюємо як єдине ціле, першими приїжджаючи на допомогу людям, які опинилися у скрутній ситуації, хочемо закріпити міцні дружні стосунки наших відомств.

Вітання керівників

Обидва очільники городоцької медицини Олександр Кушнір та Анатолій Андрійчук подякували колегам за сумлінне ставлення до праці та нагадали про здобутки останнього року.

Анатолій Андрійчук. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

Колектив Центру ПМСД охоплює послугами і мешканців Городка, і жителів сіл. Ми готові прийти на допомогу у будь-який час. І я вдячний колективу, що попри роботу вони встигають ще й навчатися. Наприклад тому, як спілкуватися з тими, хто повернувся з фронту і кому ми завдячуємо тим, що війна не дійшла до Городоччини, — сказав Анатолій Андрійчук.

Головний лікар Центру ПМСД зазначив, що покращується і матеріально-технічна база центру. Саме зараз утеплюються стіни лікарні, що є важливим з огляду на наближення зими.

Головний лікар Городоцької міської багатопрофільної лікарні Олександр Кушнір також розповів про заходи протидії енергетичній кризі.

Олександр Кушнір. Фото: Городок.City Автор: Віра Лапа.

Ми активно працюємо над тим, аби стати енергетично незалежними, що в умовах сьогодення є надважливим завданням. І якщо генераторами лікарня вже забезпечена, то у майбутньому ми плануємо встановити сонячні панелі, — сказав Олександр Кушнір.

Однією з найважливіших подій цього року Олександр Кушнір вважає відкриття у Городку відділення гемодіалізу та оновлення обладнання у лабораторії. До Дня медика представники компанії «Епіцентр» передали головному лікарю Городоцької лікарні документи на найсучасніше лабораторне обладнання, яке вже встановлено і працює.

Наявність новітнього обладнання у лабораторіях полегшить проходження акредитації Городоцької лікарні.

Нагородження

На святі були присутні лікарі, як із Городка, так і з селищних громад. Багатьох працівників медичної сфери нагородили грамотами, подяками та цінними подарунками.

Вручення грамот та подяк медикам Городоччини.

А подарунком для душі тих, хто лікує тіло, стала святкова програма від працівників Городоцького будинку культури.

Працівники відділу культури підготували музикальні номери-вітання.

Реклама

Їм дякували та дарували подарунки, що рятуватимуть людські життя. Городоччани відзначили День медика

Джерело: horodok.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua