Патріотичний забіг “Шаную воїнів. Біжу за Героїв України”

02 вересня 2024 р. 15:47

02 вересня 2024 р. 15:47


31 серпня у Хмельницькому вшосте відбувся памʼятний забіг “Шаную воїнів. Біжу за Героїв України”, який проводиться по всій території України.

Акцію започаткував у 2018 році батько загиблого “кіборга” Олексія Дурмасенка. За роки існування спортивного заходу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу. Символом забігу є янгол, що біжить.

На майданчику поряд з кінотеатром ім. Тараса Шевченка сотні учасників, а це посадовці, поліцейські, нацгвардійці, родини загиблих Героїв, держслужбовці, рятувальники, військові, діти, пересічні хмельничани, зібралися, аби не лише показати вміння у бігу, а й вшанувати пам’ять всіх захисників та захисниць України, які стали на захист держави у боротьбі з російським агресором та втратили у війні найцінніше — своє життя.

Патріотичний забіг “Шаную воїнів. Біжу за Героїв України”

Хвилиною мовчання хмельничани вшанували пам’ять полеглих воїнів. Перед початком забігу провели розминку. Дистанцію у два кілометри подолали менше, ніж за пів години. Першим фінішну пряму перетнув правоохоронець Сергій Везденецький, який бере участь вже вдруге, заради загиблого друга Костянтина Гнідка.

Усі учасники, подолавши дистанцію, отримували символічні медалі, аби

пам’ятати й шанувати тих, хто у важкий для країни час залишився вірним Присязі і стояв до кінця. Вічна слава Героям!

Жанна Бойчук

Патріотичний забіг “Шаную воїнів. Біжу за Героїв України”

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua