Старокостянтинівська громада отримала додаткову дотацію з державного бюджету

04 вересня 2024 р. 10:33

04 вересня 2024 р. 10:33


23 серпня уряд ухвалив рішення про розподіл додаткової дотації в обсязі 345,3 мільйона гривень у 2024 році з державного бюджету місцевим бюджетам для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації.

Про це повідомив консультант Асоціації міст України із бюджетних питань у Хмельницькій області Юрій Гриневич.

Для Хмельницької області, як зазначив Гриневич, виділено кошти для двох територіальних громад:

- бюджет Старокостянтинівської міської територіальної громади отримає 42 мільйони гривень;

- бюджет Шепетівської міської територіальної громади – 8,1 мільйона гривень.

«Законом України «Про Державний бюджет на 2024 рік» передбачено 33,4 мільярда гривень такої додаткової дотації місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф», – наголосив фахівець.

Загалом додаткову дотацію у розмірі понад 345 мільйонів гривень розподілено постраждалим від війни громадам. Цей розподіл став уже шостим цьогоріч. Кошти додаткової дотації з державного бюджету для підтримки громад, що постраждали від збройної агресії рф, Кабінет Міністрів України розподілив з урахуванням позиції Асоціації міст України. Отримають дотацію і два міста на Хмельниччині.

Реклама

Старокостянтинівська громада отримала додаткову дотацію з державного бюджету

Джерело: starkon.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua