Оновлене опікове відділення

04 вересня 2024 р. 11:37

04 вересня 2024 р. 11:37


У Хмельницькій обласній лікарні після капітального ремонту нещодавно відкрито опікове відділення. Це єдине спеціалізоване відділення в нашій області, у якому надається допомога дорослим та дітям з опіками та термічними ураженнями.

Відтепер хворих лікуватимуть з допомогою сучасного обладнання. В оновленому відділенні є уся необхідна апаратура для пересадки шкіри, зупинки кровотечі, знеболювання тощо. На ремонт й оснащення витрачено майже 15 мільйонів гривень, з яких понад 12 мільйонів — державна субвенція.
Відділення розраховане на 30 ліжок. Нині половина пацієнтів — це наші військові з термічними та іншими ураженнями шкіри. Висококваліфіковану допомогу зможуть отримувати 500 хворих на рік. А переоснащення та ремонт операційного блоку дасть змогу надавати хірургічну допомогу на високому рівні й проводити майже тисячі операцій на рік хворим з термальними ураженнями.
У минулому році в опіковому відділенні було надано медичну допомогу 505 пацієнтам, з яких 101 були діти, а 112 — військовослужбовці. Проведено 998 операцій. Уже за першу половину 2024-го проліковано 230 хворих і здійснено 463 операції.
У відділенні також надають допомогу і при обмороженні, дефектах шкіри, трофічних змінах, окрім того, займаються реконструктивною хірургією.
Тетяна Юрчак

Оновлене опікове відділення

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua