На Хмельниччині сили ППО збили ворожий “шахед”

04 вересня 2024 р. 12:23

04 вересня 2024 р. 12:23


Двічі на початку доби 4 вересня на Хмельниччині лунала повітряна тривога – через чергову масовану ракетно-дронову атаку, здійснену росіянами, та через заблукалий “шахед”, який добивали на території області. За інформацією влади, обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Два дні поспіль росіяни завдають цинічних ударів по цивільній інфраструктурі України в різних регіонах. Станом на ранок 4 вересня кількість загиблих лише у містах Полтава, Кривий Ріг та Львів становить 60 осіб, з них троє дітей, кількість поранених сягає кількох сотень осіб.

Нагадаємо, вчора, 3 вересня, вранці росіяни завдали удару балістичними ракетами по навчальному закладу у Полтаві. Наразі відомо про 53 загиблих та 298 поранених. Внаслідок атаки частково зруйновано шестиповерхову будівлю навчального корпусу, пошкоджено 3 багатоквартирні будинки, 5 приватних будинків та офісне приміщення.

  • 4 ракети Х-101;
  • 3 ракети «Іскандер-К»;
  • 22 ударні БпЛА Shahed-131/136.

Станом на 11.30 відомо про 7 загиблих у Львові (з них троє – діти) та 47 поранених. Врятовано 12 осіб , пошуки людей під завалами тривають.

У Кривому Розі внаслідок падіння уламків ракети постраждало 5 осіб, з них 1 дитина .

Частково зруйновано триповерхову будівлю готелю «Арена», ліквідовано пожежу. Пошкоджено 18 багатоквартирних будинків, 5 навчальних закладів,14 об’єктів соціально-побутової сфери та 9 автомобілів, – повідомили у ДСНС.

Орієнтовні маршрути ворожих ракет та дронів під час масованої атаки, за даними соцмереж:

Що до Хмельниччини , то її цієї ночі росіяни використали, як пишуть у соцмережах, як “транзитну” область для проходження ракет та “шахедів” на захід країни. Основна загроза існувала для Шепетівщини та частково Хмельницького району, про що свідчило оповіщення про високий рівень небезпеки, що спрацювало у додатку.

Автор: Тетяна Новак

На Хмельниччині сили ППО збили ворожий “шахед”

На Хмельниччині сили ППО збили ворожий “шахед”

На Хмельниччині сили ППО збили ворожий “шахед”

Джерело: podillyanews.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua