Ветеринари розкладатимуть брикети проти сказу диких тварин. Городоччан закликають не чіпати вакцину

04 вересня 2024 р. 16:08

04 вересня 2024 р. 16:08


Кампанія з імунізації диких тварин

9 вересня на Городоччині стартує профілактична компанія із запобігання поширенню сказу між тваринами. Про це, посилаючись на Хмельницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, повідомляється на офіційному сайті Городоцької міської ради.

У повідомленні зазначається, що вакцини-приманки розкидатимуть на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських та мисливських угіддях.

Виглядають приманки, як невеликі брикети розміром з сірникову коробку та мають запах м’ясо-кісткового борошна. Всередині них міститься желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу, зазначають у Держпродспоживслужбі.

Вакцина не викликає захворювання, вона безпечна для тварин і людей, не шкодить природному середовищу. Після того, як тварина з’їсть вакцину, через 21 день в неї сформується імунітет від сказу. Він захищатиме тварину протягом року.

Фото: consumerhm.gov.ua Ветеринари розкладатимуть брикети проти сказу диких тварин. Городоччан закликають не чіпати вакцину

Просимо мешканців Городоцької громади при виявленні приманок не руйнувати їх, не брати в руки, не переносити в інші місця, а залишити для тварин, зазначено у повідомленні міськради.

Водночас ветеринари наголошують на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

В лікарнях ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вакцина проти сказу є безкоштовною.

Реклама

Ветеринари розкладатимуть брикети проти сказу диких тварин. Городоччан закликають не чіпати вакцину

Джерело: horodok.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua