Затримали славутчанина, який переправляв ухилянтів з України до Молдови

04 вересня 2024 р. 17:22

04 вересня 2024 р. 17:22


Слідчі оголосили підозру 21-річному чоловікові за організацію незаконного переправлення громадян через кордон. Мешканець Славути розмістив в одній із соціальних мереж оголошення про надання послуг по переправленню через кордон поза межами офіційних пунктів пропуску осіб призовного віку. В результаті за свою злочинну діяльність він постане перед судом.

За даними слідства, 21-річний мешканець м. Славута запропонував військовозобов’язаному за 9 000 доларів США допомогти перетнути кордон до Республіки Молдова поза межами офіційних пунктів пропуску.

Під час телефонної розмови він надав чоловікові поради та вказівки, де і яким чином відбудеться перетин, що при цьому робити та необхідно мати з собою.

Кошти підозрюваний отримав через знайомого, після чого був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Спецоперацію по затриманню зловмисника провели працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими СУ ГУНП та з колегами з УСБУ в Хмельницькій області.

В ході документування злочину поліцейські встановили, що молодий чоловік, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків.

Слідчі поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури оголосили чоловікові підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 статті 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України та Управління СБУ в області.

◽️Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фотогалерея

Затримали славутчанина, який переправляв ухилянтів з України до Молдови

Джерело: shepetivka.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua