Словенія допоможе отримати багатодітній сім’ї нове житло. Хмельниччина підписала угоду про співпрацю

04 вересня 2024 р. 18:21

04 вересня 2024 р. 18:21


Проєкт «Адреса дитинства»

3 вересня Агенція регіонального розвитку Хмельницької області та Центр міжнародного співробітництва та розвитку (CMSR) Республіки Словенія перейшли на новий етап реалізації проєкту «Адреса дитинства». Про підписання обома сторонами грантової угоди повідомляється на сайті Хмельницької ОВА.

Підтримка родин з дітьми

Співпраця іноземних партнерів з хмельничанами відбувається в рамках масштабування проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства». Це проєкт будівництва житла для великих прийомних родин, так званих дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), які через війну втратили житло. Хмельниччина — одна з пілотних областей, обраних Міністерством соціальної політики України та Координаційним центром з розвитку сімейного виховання.

Раді, що партнером будівництва такого будинку у Хмельницькій області, а саме у Меджибізькій громаді виступила Республіка Словенія. Ми, зі свого боку, як обласна військова адміністрація, забезпечимо максимальну підтримку як Агенції регіонального розвитку, так і Меджибізькій громаді у реалізації цього проєкту, сказав Сергій Тюрін, звертаючись до представників діалогу.

Сергій Тюрін. Фото: Хмельницька ОВА Сергій Тюрін.

Очільник області підкреслив, що об’єднавши зусилля такої великої кількості партнерів, проєкт буде успішно реалізований. І вже зовсім скоро велика багатодітна родина, яка переїхала до нашого регіону, зможе отримати затишну нову домівку.

— Дякую вам за комунікацію та співпрацю у реалізації такого важливого та необхідного задуму. Зробимо усе необхідне, аби якнайшвидше велика родина переїхала у новий будинок, сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек.

Матея Превольшек. Фото: Хмельницька ОВА Матея Превольшек.

Учасники зустрічі

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА, в обговоренні реалізації проєкту взяли участь Сергій Тюрін, начальник ОВА, його заступник Володимир Юр’єв, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук. Враховуючи те, що проєкт впроваджується на території Меджибізької громади, на зустріч був запрошений Меджибізький селищний голова Олександр Ткач.

Зустріч учасників проєкту «Адреса дитинства» у Хмельницькому.

Республіку Словенія представляли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек; радник Посольства Республіки Словенія в Україні з економічних питань Тарас Притула; керівник відділу міжнародного співробітництва з питань розвитку Центру міжнародного співробітництва та розвитку (CMSR) Республіки Словенія Мойца Копше; керуючий директор Центру міжнародного співробітництва та розвитку (CMSR) Республіки Словенія Деян Прешичек та інші запрошені.

На завершення зустрічі, начальник ОВА висловив подяку Республіці Словенія, Фундації Олени Зеленської, Координаційному центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за вибір Хмельниччини та підтримку проєкту.

Реклама

Словенія допоможе отримати багатодітній сім’ї нове житло. Хмельниччина підписала угоду про співпрацю

Словенія допоможе отримати багатодітній сім’ї нове житло. Хмельниччина підписала угоду про співпрацю

Словенія допоможе отримати багатодітній сім’ї нове житло. Хмельниччина підписала угоду про співпрацю

Джерело: horodok.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua