Шахраї ошукали трьох жительок Хмельниччини на майже 175 тисяч гривень

05 вересня 2024 р. 08:24

05 вересня 2024 р. 08:24


Аферисти, використовуючи давно перевірені схеми, ошукали потерпілих сумарно на майже 175 тисяч гривень. Поліцейські з’ясовують всі обставини подій та просять громадян бути обачними, аби не втратити свої заощадження.

Так, 68-річній жительці Гуменецької тергромади зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Він попередив, що рахунок жінки опинився під загрозою несанкціонованого зняття коштів. Аби захистити рахунок жінка нібито повинна продиктувати код, цифри на звороті картки та смс-код від банку. Схвильована потерпіла виконала всі вказівки співрозмовника, який, отримавши персональну інформацію, поцупив з картки пенсіонерки майже 23 тисячі гривень, інформують у поліції.

Ще одна жителька Гуменецької громади стала жертвою шахраїв. 47-річна жінка знайшла в інтернеті оголошення про продаж монет. ЇЇ зацікавила пропозиція й вона написала продавцю. Останній одразу перевів спілкування з сайту оголошень у месенджер, але потерпілій не здалось це підозрілим, тож вона продовжила листування з незнайомцем. Коли вони узгодили деталі покупки, продавець надіслав жінці невідоме посилання, за яким вона мала нібито оформити послугу «безпечної покупки». Нічого не підозрюючи, заявниця перейшла за посиланням та вказала свої персональні дані. Одразу після цього з кредитної картки жінки зникло 75 тисяч гривень.

Жертвою аналогічної схеми стала 24-річна кам’янчанка . Дівчина хотіла придбати волосся на сайті оголошень. Однак, забула про обачність та вказала за фішинговим посиланням персональні дані. Шахраї викрали з її рахунку 72 тисячі гривень.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини вищевказаних подій та вкотре просять громадян бути обачними при спілкуванні з незнайомцями. Якщо вам телефонують нібито із банку та випитують реквізити картки, коди чи паролі – кладіть слухавку. Справжні працівники фінансових установ ніколи не просять цієї інформації. Якщо маєте сумнів щодо безпечності вашого рахунку, радимо звернутись у відділення банку для консультації зі спеціалістом.

Модератор

Шахраї ошукали трьох жительок Хмельниччини на майже 175 тисяч гривень

Джерело: ngp-ua.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua