Для пів сотні котів-переселенців шукають нові домівки у Хмельницькому

05 вересня 2024 р. 09:22

05 вересня 2024 р. 09:22


У притулку громадської організації захисту тварин “Врятуй життя” у Хмельницькому доглядають п’ятдесят котів-переселенців, серед яких є тварини з Харківщини і Херсонщини. Сюди їх привезли військові та евакуювали зоозахисники. Наразі волонтери шукають їм нові домівки.

Чотиримісячне котеня разом з вдома сестрами привіз у хмельницький притулок український військовий.

Він вивіз з бойової позиції кицю з трьома котенятами. Кицю він стерилізував і залишив у своїй родині, а котенят мусив віддати нам, бо повертався назад до виконання бойового завдання, – розповіла Олена Голубнича.

Кота Рижика у притулок привезли зоозахисники організації “UAnimals” з Вовчанського напрямку, що на Харківщині, разом із ще чотирма котами.

Цих тварин доглядала жінка-інвалід в одному з сіл Харківської області. Вона відмовлялася від евакуації, тому що доглядала за цими котиками. Коли ми погодилися їх забрати, відповідно і жінку було врятовано і вивезено в безпечне місце”, – розповідає Олена Голубнича.

Кицьку Багіру евакуювали також з Харківщини.

На третій день ми виявили, що в неї є перелом щелепи. Він у неї неоперабельний, має зажити сам, тільки їй потрібно вологого корму їсти більше. А так вона дуже ручна, лагідна, класна, – розповідає Олена Голубнича.

Вологий корм, наповнювач – спресована тирса і одноразові пелюшки постійно потрібні в притулку для котів. Але найбільше тварини потребують родини.

Дуже важливо знайти добрі руки для них, тому що кожне звільнене місце в нашій котячій кімнаті дасть можливість врятувати ще якихось тварин з зони бойових дій, яких постійно евакуюють всеукраїнські організації із захисту тварин, – каже Олена Голубнича.

Автор: Тетяна Новак

Для пів сотні котів-переселенців шукають нові домівки у Хмельницькому

Для пів сотні котів-переселенців шукають нові домівки у Хмельницькому

Джерело: podillyanews.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua