У Хмельницькому судили чоловіка, який намагався переправити за кордон деталі військових літаків

05 вересня 2024 р. 10:13

05 вересня 2024 р. 10:13


Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який намагався нелегально відправити авіаційне обладнання до Польщі та призначив йому рік іспитового терміну.

Згідно з матеріалами справи, чоловік у невстановлений час, у невстановленої особи та у невстановленому місці придбав авіагоризонт електричний комбінований «АГК-47Б»,  перетворювач «ПАГ-1Ф» з комплектом електрощіток та покажчик електричний «УКЗ-1», які є складовими частинами літальних апаратів військово-транспортних літаків «Ан-12», «Ан-26», військових вертольотів «Ми-8», «Ми-24», протичовнових вертольотів корабельного базування «Ка-25», «Ка-27», військово-транспортних вертольотів «Ми-6А», «Ми-26» та є виробами, які мають військове призначення.

Надалі обвинувачуваний придбані авіаційні деталі через Укрпощту міжнародним поштовим відправленням, адресованим отримувачу «Adam Kozlowski» відправив до Республіки Польща.

При цьому власноручно заповнив та подав працівнику пошти митну декларацію, в яку з метою приховування від митного та державного експортного контролю вніс завідомо недостовірні відомості, а саме вказав як докладний опис вкладення – «dеcor electric lights» (тобто «декоративні електричні ліхтарі»).

06.03.2024 посилка надійшла в зону митного контролю митного посту «УкрПошта» Київської митниці Держмитслужби, де посадовими особами митного органу під час проведення митного огляду її було виявлено та вилучено.

26 липня 2024 року між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості у вчиненні вказаного кримінального правопорушення на таких умовах: чоловік беззастережно у повному обсязі визнає свою винуватість, щиро розкаюється у вчиненому, активно сприяє розкриттю кримінального правопорушення.

Суд затвердив укладену угоду, визнав чоловіка винуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 1 ст. 333 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнив обвинувачуваного від відбування покарання з випробуванням і встановив йому іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Модератор

У Хмельницькому судили чоловіка, який намагався переправити за кордон деталі військових літаків

Джерело: ngp-ua.info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua