Понад 21 мільйон гривень від “Захисту”

05 вересня 2024 р. 10:51

05 вересня 2024 р. 10:51


ГО “Захист — об’єднання волонтерів” від початку повномасштабного вторгнення спрямувала на допомогу українському війську понад 21 мільйон гривень, волонтери організації і їх помічники сплели майже 2,5 тисячі маскувальних сіток та більше півтори тисячі “кікімор”, сформували для захисників 8 тисяч аптечок, 1,5 тисячі ящиків медикаментів. Понад 18 тисяч людей скористались послугами гуманітарного магазину “Доброзахист”, відправили тонни продуктів.

Про ці та інші напрями допомоги відзвітував “Захист” під час волонтерського пікніка у Хмельницькому, який об’єднав партнерів та представників філій “Захисту”. “Ми постійно поспішаємо, тому що реагувати на запити військових маємо оперативно, — каже директорка КЗ “Волонтерський простір” Катерина Луцик. — І це, насправді, і спринт, і марафон, в якому не маємо часу підсумовувати зроблене. Зробили — і вперед, далі. А сьогодні вирішили підбити підсумки нашої праці, висвітлити загальні масштаби і розповісти, що плануємо надалі”.

Понад 21 мільйон гривень від “Захисту”

Один із напрямів роботи — комплексна соціально-реабілітаційна допомога ветеранам та їх сім’ям і родинам загиблих, військовополонених, зниклих безвісти. Відтак одним з наймасштабніших проєктів стало відкриття в приміщенні “Захисту” комунального закладу “Ветеранський простір 4.5.0” для комплексної допомоги ветеранам та їх родинам.

Понад 21 мільйон гривень від “Захисту”

Запрошений на захід волонтер з 10-річним стажем Сергій Субота, який допомагає закривати різні військові збори, нещодавно взяв участь в організації ретриту (релаксуючого відпочинку) для дружин полеглих героїв. “Я почав будувати свій відпочинковий комплекс і вже є перший будинок, — розповів волонтер. — Коли немає людей, до нас три-чотири дні на тиждень можуть приїжджати військові і відпочивати з сім’ями — за знижками і безкоштовно. Для мене війна почалась ще на Майдані в 2013 році, і з 2014-го я постійно займаюсь волонтерством”. Сергій каже, що відпочинок для військових і їх родин — це частина реабілітації. І допомога волонтерів у цій справі вкрай необхідна і актуальна.

Тетяна Руса

Понад 21 мільйон гривень від “Захисту”

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua