Славутська та Нетішинська громади у скорботі: на щиті повернувся Шмагай Олександр Володимирович

05 вересня 2024 р. 16:58

05 вересня 2024 р. 16:58


Сьогодні Славутська громада та Нетішинська громади знову у скорботі через непоправну втрату. Повернувся на вічний спокій до рідної домівки Захисник України, справжній Герой, наш земляк Шмагай Олександр Володимирович.

Навколішки, схиливши голови, з прапорами та квітами, під журливу «Пливе кача..» живим коридором зустрічали Героя у Нетішині. Біля будинку, де проживав мужній Захисник зі своєю родиною, усі небайдужі прощалися з Олександром Шмагаєм. Потім відбулося прощання з Героєм у Славуті.

Страшна війна забирає найкращих, залишаючи в серцях рани, яких не загоїти. Щодня ми втрачаємо цвіт нації. Низько схиляємо голови перед близькими та рідними Воїна, розділяємо ваш біль, вшановуючи подвиг Героя.

Народився Олександр 17 серпня 1991 року у місті Славута.

З 1998 року по 2009 рік навчався у Славутській загальноосвітній школі №3. Після здобуття загальної середньої освіти, у період з 2009 по 2010 рік навчався у державному професійному технічному навчальному закладі Славутський професійний ліцей, де здобув професію електрогазозварювальника.

З 2012 по 2014 рік працював у приватного підприємця менеджером зі збуту. Згодом почав працювати в товаристві з обмеженою відповідальністю «ДуетЛТД» експедитором оптово-роздрібного складу.

26 січня 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив у військовій частині А 4886 та військовій частині А 4056 на посаді водія взводу протитанкових керованих ракет.

Близько року хоробрий Воїн захищав нас з вами та нашу державу на Запорізькому напрямку, біля села Біленьке, далі – перебував у самому пеклі на Покровському напрямку.

30 серпня 2024 року, солдат Шмагай Олександр Володимирович, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну її свободу і незалежність, загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Маринівка Покровського району Донецької області.

За сумлінне виконання службових обов’язків, захист законних прав та свобод громадян України, територіальної цілісності та недоторканості України був нагороджений грамотою військового командування.

У нашого Героя залишились батьки, вагітна дружина, двоє синів, брати, племінник, тесть з тещею.

Олександр був чуйний, доброзичливий, товариський та турботливий. Любив рибалку, ліс.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть у нашій пам’яті…

Вічна пам’ять і Царство Небесне Герою. Вічна слава Героям України!

Пресслужба Славутського МВК

Фотогалерея

Славутська та Нетішинська громади у скорботі: на щиті повернувся Шмагай Олександр Володимирович

Джерело: shepetivka.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua