Акція з протидії торгівлі людьми від Карітасу у Городку: фахівці розповідали, як захистити себе

06 вересня 2024 р. 09:57

06 вересня 2024 р. 09:57


Акція у Городку

«Якщо ми чогось не помічаємо, це не означає, що цього немає». Під таким гаслом 5 вересня у Городку відбулася акція з протидії торгівлі людьми. Її організували представники та представниці благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Хмельницький УГКЦ» в рамках проєкту «Превенція, захист та допомога вразливим особам, що постраждали від торгівлі людьми в Україні, 2024-2025».

Акція проходила у центрі міста. Перехожим городоччанам та городоччанкам менеджери проєкту роздавали інформативні листівки та розповідали, як уникнути потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

— У Городку, як і в інших громадах Хмельниччини та обласного центру, ми провели інформаційну акцію та поспілкувалися з людьми на відповідну тему. Мета — знизити рівень торгівлі людьми, підвищуючи обізнаність і виявляючи постраждалих серед найбільш вразливих верств населення Хмельниччини , — розповів у коментарі для Городок .City Дмитро Маланюк, менеджер проєкту.

Подібні акції фахівець разом з колегами вже проводив у Хмельницькому, Кам’янець-Подільському, Волочиську та Дунаївцях. У планах — відвідати всі громади області, щоб розповісти людям про ознаки, які можуть свідчити, що особа стала жертвою торгівлі людьми й спрямувати її по допомогу до відповідних фахівців.

— Крім того, для людей, які постраждали від торгівлі людьми, в рамках нашого проєкту передбачена допомога. Це не пряма грошова підтримка, але ми можемо оплатити певні послуги. Це може бути навчання або лікування вартістю понад 15 тисяч гривень. Також передбачені кошти на платні консультації психологів та психотерапевтів, якщо це необхідно. Завдяки співпраці з правоохоронними органами ми вже маємо кількість осіб, з якими працюємо, і найближчим часом оплатимо їм необхідні послуги, — запевнив менеджер проєкту.

Про проєкт

Проєкт «Превенція, захист та допомога вразливим особам, що постраждали від торгівлі людьми в Україні, 2024-2025» реалізовується у 12 областях України: Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Житомирській, Одеській, Миколаївській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій. Стартував він у червні цього року та триватиме до травня наступного 2025 року.

  • Запобігання торгівлі людьми, підвищення обізнаності та адвокація;
  • Проактивний скринінг та ідентифікація постраждалих від торгівлі людьми серед вразливих верств населення;
  • Комплексна допомога постраждалим від торгівлі людьми та членам їхніх сімей;
  • Розбудова спроможності, обмін знаннями та досвідом у сфері протидії торгівлі людьми серед зацікавлених сторін (як внутрішніх – стейкхолдерів Карітасу, так і зовнішніх – суб’єктів національного механізму перенаправлення).

Фото: Городок.City Автор: Маріанна Шкаврон

Проєкт реалізовується благодійним фондом «Карітас Хмельницький УГКЦ» за фінансової підтримки Карітас України, Карітас Корея, Карітас Іспанії та агенції Cafod.

Детальнішу інформацію про протидію торгівлі людьми читайте тут .

Реклама

Акція з протидії торгівлі людьми від Карітасу у Городку: фахівці розповідали, як захистити себе

Джерело: horodok.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua